UFC

Anthony Smith izjavio da je Jones ‘jako pobjediv‘: ‘Individualne kvalitete mu nisu dobre‘

Jones i Smith

 Screenshot (youtube, Espn)
Također rekao kako ga je lako trenirati i da su u tome velike zasluge

O prelasku u tešku kategoriju Jones govori već godinama, a posljednje tri godine ipak dosta intenzivnije. Nakon pobjede nad Dominickom Reyesom odlučio se povući iz matične poluteške kategorije i nabijati kilažu za tešku, no taj debi do današnjega dana nismo gledali.

Kako god bilo, Jones je u poluteškoj napravio sve što može te je počistio sve relevantne izazivače u to vrijeme. Kasnije je došlo mnoštvo mladih talenata no Jones je već bio na putu za tešku, a jedan od posljednjih nekoliko boraca koje je pobijedio je bio Anthony Smith.

Upravo on smatra da je Jones ‘‘jako pobjediv‘‘:

‘‘On je pobjediv, jako pobjediv. On nije toliko dobar, barem ne individualno. Ako uzmete u obzir njegove individualne vještine, shvatit ćete da niti jedna od njih nije problem. Kad ga stavite sa svime skupa, onda je problem jer je njegov borilački IQ ekstremno visok. Lako ga se trenira i jako jako dobro radi ono što mu se kaže. On zapravo ne donosi nikakve odluke. Ne mislim da je to negativno‘‘, rekao je Smith za Morning Kombat.

‘‘On je veliki pas, to sigurno. Ali ako uzmete njegov boks, kad bi ja boksao s njim on ne bi bio ‘GOAT‘. Bila bi to kompetitivna borba na nogama. Da radimo BJJ meč, mislim da me Jones ne bi pobijedio u BJJ meču. U hrvanju bi vjerojatno pobijedio, to mu priznajem‘‘, zaključio je Smith.

Jones je Smitha pobijedio na UFC 235 priredbi početkom 2019. godine, a nakon toga je još odradio mečeve protiv Santosa i Reyesa što je sve pobijedio.

Linker
29. studeni 2022 20:54