UFC

Anthony Smith: ‘Ngannou je ispodprosječan boksač, nema što tražiti među profesionalcima‘

Francis Ngannou

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Smith smatra kako će Francis sigurno dobiti veliku boksačku borbu, no također samtra kako će to biti samo ta jedna

Iako Francis Ngannou više nije dio UFC-a, sukob među njima još uvijek nije prestao. Svaka strana i dalje gura svoju priču, a tako će vjerojatno biti i još neko vrijeme sve dok se Francis ne odluči gdje će nastaviti svoju karijeru. Više nema nikakvih ugovornih obaveza prema UFC-u, tako da može raditi što želi.

Jedna stvar koja se najviše spominje jest boks. Tyson Fury je njegova sljedeća meta, a obojica očigledno žele tu borbu. No, ne zna se kad jer ukoliko će se Fury boriti sa Usykom, pitanje je kad će Ngannou doći na red. Anthony Smith smatra da je to jedina stvar koju Francis može van UFC-a:

‘‘Želim da svi borci zarade što je više moguće novca. Želim da svi zaronite u Danin džep koliko je god moguće, no ja sam realan. Razumijem sport i biznis oko njega. Recimo da dobije Tysona Furyja. Svi znamo kako bi to završilo. Ne postoji svijet u kojem bi Ngannou pobijedio Furyja, on bi bio običan boksač‘‘, rekao je Smith u ‘‘Believe You Me‘‘.

‘‘On je neobičan u MMA-u, unikatan. Ali u profesionalnom boksu, on je najviše prosjek. Prosječan je udarač, ispodprosječan je boksač. Ima ispodprosječan rad nogu i kretnje, ispodprosječna mu je obrana. Neće se dobro provesti protiv boksača. No, zbog imena će dobiti tu borbu, sigurno. Ali samo tu jednu‘‘, dodao je Smith.

Nije tajna da Francis želi meč protiv Tysona Furyja, no legitimno pitanje je kada on to misli raditi. Ukoliko se Fury bude borio protiv Usyka, revanš će vjerojatno biti uključen u ugovor tako da barem dvije godine će teško doći do tog meča.

Linker
20. travanj 2024 02:41