UFC

Anthony Smith: Nitko ne može pobijediti Jonesa iz prvog pokušaja

Anthony Smith
Anthony Smith uvjeren je kako trenutno nema borca koji može savladati Jona Jonesa. Barem ne iz prvog pokušaja. Naime, on smatra kako je nakon 25 minuta s njim u Octagonu puno spremniji za oduzeti mu titulu i nada se da će dobiti priliku još jednom pokušati.

Posljednji protivnik Jona Jonesa prokomentirao je kolike su šanse da UFC-ova poluteška kategorije ovog vikenda dobije novog prvaka. On sam je u ožujku pokušao savladati Jonesa, no na kraju je dobio samo pohvale za izdržljivost i srčanost, budući da u 25 minuta borbe nije uspio napraviti puno toga. Idući na redu je Thiago Santos, kojeg Smith dobro pozna iz njihove međusobne borbe koju je početkom prošle godine izgubio. Kao netko s tako svježim iskustvom duela protiv oba sudionika subotnje borbe, on je jako dobar sugovornik na tu temu.

"Sad kad iza sebe imam 25 minuta podataka o tome kako se Jon Jones bori, stvari izgledaju podosta drugačije nego prvi put. No, on je drugačiji borac od svih ostalih. To ne možeš upoznati kroz trening ili bilo kako drugačije, sve dok nisi unutra s njim. Mislim da će svakome biti izuzetno teško savladati Jonesa, posebno ako se prvi put boriš s njim. Jedina je prilika ako ga uhvatiš nespremnog, inače su šanse minimalne. Thiago je borac koji može dohvatiti svakog, opak tip. Eksplozivan je i svakoga može ozlijediti. Osim Jonesa, jednostavno ne vidim da može doći i blizu da to napravi njemu", rekao je Smith u razgovoru za MacLife.

Smith se vratio u kavez vrlo brzo nakon poraza od Jonesa, tako što je u Stockholmu uspio savladati Alexandera Gustafssona. Time je svoj status u vrhu kategorije dodatno učvrstio i može se nadati novoj prilici za osvajanje titule, ukoliko tako nastavi. No, kategorija do 93 kilograma u posljednje vrijeme je dobila veliki broj novih boraca koji čekaju svoju priliku. Tako će Smith prvobitno morati braniti svoj status. Ako to uspije, nova borba protiv Jonesa, ili borba protiv bilo koga tko u tom slučaju bude držao titulu, itekako je realna.

Linker
26. travanj 2024 07:50