UFC

Anthony Smith o meču između Coste i Rockholda: ‘Ludo zvuči, ali on može lako do pobjede‘

Paulo Costa i Luke Rockhold

 Instagram (paulo Costa); Youtube (the Schmo)
UFC-ov borac poluteške kategorije otkrio je svog favorita u obračunu dvojice boraca srednje kategorije

Osim glavne borbe večeri na UFC 278 eventu između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa, još je nekoliko mečeva koji privlače velik interes MMA javnosti. Jedan od takvih svakako je i onaj između Luka Rockholda i Paula Coste.

Dvojica boraca srednje kategorije obračunat će se u noći sa subote na nedjelju, a radi se o borbi u kojoj će obojica tražiti izlazak iz gubitničkog niza. Costa je upisao dva poraza zaredom, a Rockhold je također u takvom nizu. Ipak, obojica su gubili od vrhunskih boraca i sjajan meč se očekuje između njih dvojice.

Neovisno tome što Rockhold dolazi s reputacijom borca koji je nekoć bio prvak UFC-ove srednje kategorije, Paulo Costa u ovim fazama njihovih karijera veliki je favorit. 1.30 je u prosjeku koeficijent na pobjedu Brazilca, dok je koeficijent na pobjedu Lukea Rockholda od 3.50 pa naviše.

Anthony Smith u razgovoru s Jamesom Lynchem iznio je svoje mišljenje o toj borbi. UFC-ov poluteškaš smatra da je Rockhold podcijenjen u tom meču i daje mu puno više šanse.

‘‘Mislim da je Luke apsolutno bolji borac, ali to sam govorio prije posljednjih nekoliko njegovih mečeva. Lukeov problem ne leži u tome da on nije dovoljno dobar da bude pri vrhu kategorije, zato što on jeste dovoljno dobar. Isto vrijedi i za srednju i za polutešku kategoriju. On uistinu jeste toliko dobar, ali njegov problem leži u njegovoj obrani i primanju udaraca s bradom visoko podignutom gore. Nadam se da je popravio te nedostatke, jer tako može izbjeći teške Costine udarce.‘‘, započeo je Smith, a zatim je nastavio s konkretnom prognozom.

‘‘Ne vidim kako Costa može dobiti taj meč. Jednostavno ne vidim. Luke je predobar za njega u stojci, a ovo sam višestruko puta govorio. Čuo sam strašne priče o Rockholdovom grapplingu. Taj tip je strašno dobar, barem prema pričama koje sam čuo. Ako može izbjeći Costine bombe, iskreno ovo mislim, koliko god zvučalo ludo, mislim da on može lakoćom doći do pobjede.‘‘, dodao je ‘‘Lionheart‘‘.

Bitno je napomenuti kako je Smith kroz povijest imao razne trzavice s Rockholdom i dugo zaziva međusobni obračun. ‘‘Lionheart‘‘ bi rado ušutkao Rockholda, ali očito je da cijeni njegov set vještina i smatra ga puno boljim borcem od favoriziranog Coste.

Linker
25. travanj 2024 18:56