UFC

Arman Tsarukyan kaže da je ‘The Eagle‘ razlog zašto se još nije borio za UFC titulu

Islam Makhachev i Arman Tsarukyan

 VALERY SHARIFULIN/TASS/PROFIMEDIA Valery Sharifulin/tass/profimedia
‘Naša borba mu je bila najteža u kojoj je bio, a u sljedećoj ću ga pobijedit. Samo mi dajte priliku i sve je riješeno‘

Od tučnjave s fanom iz publike do preživljavanja jedne od najdubljih giljotina kojoj smo svjedočili sve od sučeljavanja Ortega-Volkanovski, bila je to zanimljiva noć za Armana Tsarukyana koji je na društvenim mrežama iznio podijelio svoja razmišljanja o kategoriji od 70 kilograma.

Tsarukyan je prošlog vikenda u Las Vegasu ostvario najveću pobjedu u svojoj profesionalnoj MMA karijeri pobijedivši bivšeg prvaka lake kategorije Charlesa Oliveiru podijeljenom odlukom sudaca.

Unatoč dominantnom vremenu kontrole iz gornje pozicije, nije sve išlo kako je on htio, bio je prisiljen ostati smiren i sabran unatoč tome što je preživio ne jedan, već dva opasna pokušaja predaje na parteru od borca koji ima najveći broj završetaka predajom u povijesti organizacije.

U razgovoru s Joeom Roganom u intervjuu nakon borbe, mlada zvijezda u usponu prozvala je Islama Makhacheva na dugo očekivani revanš, no ovaj put želi se sučeliti za neosporni naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji.

"Pobijedio sam, a sljedeći put se želim boriti za naslov, bit ću najmlađi UFC prvak u kategoriji od 70 kilograma. Bilo je to prije pet godina, prihvatio sam borbu kao zamjena u kratkom roku. Moja borba s Makhachevom mu je bila najteža borba u kojoj je bio, a u sljedećoj ću ga pobijedit. Samo mi dajte priliku i sve je riješeno", rekao je Tsarukyan.

Za ruski Sport Express, "Ahalkalakets" je istaknuo da unatoč prepirkama na društvenim mrežama i izjava za UFC, nema mržnju prema trenutnom prvaku divizije: "Da je nešto osobno, davno bismo sve riješili".

Uz to, iskoristio je priliku za sugestiju da je jedan od ključnih razloga zašto se još nije borio za naslov taj što Makhacheva podržava legendarni Khabib Nurmagomedov.

Linker
17. travanj 2024 21:14