UFC

Armanu Tsarukyanu i Diegu Lopesu prijete velike kazne zbog incidenata na UFC-u 300; pogledajte o kojim se iznosima radi

Arman Tsarukyan

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
UFC 300 ostao je zapisan u knjigama kao jedan od najvećih UFC evenata ikad, a u sjeni tog događaja su ostala i dva incidenta

Izvijestili smo već o incidentu kojeg ga je prouzročio Arman "Ahalkalakets" Tsarukyan (22-3) prije nego što je pobijedio Charlesa "Do Bronxa" Oliveiru (34-10). Naime, prilikom izlaska u kavez udario je fana koji ga je očigledno provocirao. Taj događaj je prvotno ostao u sjeni te spektakularne večeri no onda je Dana White izašao u javnost s pretpostavkom da će ih dotični fan tužiti.

Priča je dobila preokret kada je fan odlučio ne tražiti svoja prava sudskim putem već se ispričao ruskom borcu. Rekao je da je to uradio u afektu jer je cijeli taj dan konzumirao alkohol te da inače nema ništa protiv "Ahalkalaketsa".

S druge strane, Diego Lopes (24-6) je nakon pobjede nad Sodiqom "Superom" Yusuffom (13-4) "skočio" u publiku iako je to izričito zabranjeno UFC-ovim borcima. Neslužbeno se priča kako je dobio "mig" odnosno dopuštenje Dane Whitea koji će platiti njegovu kaznu za ovaj manji incident.

Autoritet u vezi spomenutih kazni "drži" atletska komisija savezne države Nevada koja je djelomično ograničila isplate borcima. Naime Tsarukyan je zaradio 158.000 dolara od kojih mu je privremeno blokirano 31.600 što iznosi 20 posto cjelokupnog honorara. Lopes je ostao uskraćen za 5000 dolara od ukupno 100.000 dolara zarađenih nastupanjem na UFC-u 300.

Atletska komisija odlučila je do daljnjeg blokirati navedene iznose odnosno do donošenja konačne odluke u vezi spomenutih incidenata, a kako je rekao državni odvjetnik Nevade Matthew Feeley prvo saslušanje će biti održano u svibnju.

Linker
16. svibanj 2024 05:28