UFC

UFC i ove godine dolazi u ‘Grad ljubavi‘: ‘Oni će sada pokazati PFL-u i Bellatoru kako se to radi‘

UFC Paris

 UFC/X Ufc/x
Najbolja svjetska MMA promocija drugi puta organizira priredbu u prijestolnici Francuske

Jučer ujutro po srednjoeuropskom vremenu dobili smo potvrdu iz vrha UFC-ovog menadžmenta o povratku njihove organizacije u "Grad ljubavi" odnosno Paris, a druga po redu priredba u tom gradu trebala bi se održati 28. rujna.

Nakon što je sport MMA napokon legaliziran u Francuskoj natrag 2020. godine, UFC je održao svoj inauguracijski događaj u glavnom gradu dvije godine kasnije, kada su se Ciryl Gane i Tai Tuivasa borili u glavnom događaju.

"Bon Gamin" ostvario je pobjedu nokautom u trećoj rundi, zasluživši priliku za naslov protiv trenutnog prvaka u teškoj kategoriji, Jona Jonesa.

Godinu dana kasnije, Gane je ponovno bio glavni događaj u Accor Areni, gdje je zaustavio Sergheija Spivaca u drugoj rundi njihovog glavnog meča u teškoj kategoriji. UFC je nakon najavljivanja povratka u Accor Arenu 28. rujna, objavili su da će ulaznice biti puštene u prodaju u petak, 5. srpnja.

Francuska MMA publika postala je jedna od najstrastvenijih diljem svijeta, iako je sport legalan tamo tek četiri godine.

Jedan obožavatelj reagirao je na objavu na X (nekadašnjem Twitteru), rekavši: “UFC će pokazati PFL/Bellatoru kako napraviti pravi show u Parizu, za razliku od one katastrofalne emisije s Doumbeom gdje je zaustavio borbu zbog trnja.”

No, neki drugi obožavatelji nisu tako optimistični zbog događaja, s jednim obožavateljem koji kaže: “Ne mogu dočekati da Gane borbi protiv debelog teškaša rangiranog između 8. i 12. mjesta i onda zatraži borbu za naslov.”

Iako trenutačno nema potvrđenih borbi za događaj, Ciryl Gane vjerojatno će ponovno biti glavni događaj u svojoj domovini po treći put.

UFC-ov kandidat u lakoj kategoriji, Benoit Saint-Denis vjerojatno će također biti uključen na "cardu".

Ako obojica budu nastupala Gane će vjerojatno ima prednost predvoditi priredbu, jer je više rangiran u teškoj kategoriji nego što je Saint-Denis u kategoriji do 70 kilograma.

Dana White je ovaj Fight Night event najavio u svom stilu: “Ovo je još jedna od onih destinacija za koje bih rekao obožavateljima, ako nikada niste bili na borbi u Parizu, vjerojatno biste trebali odmah naručiti ulaznice.”

Linker
15. svibanj 2024 23:29