UFC

Armenski 'Zlatni dečko' na UFC 248 nastavlja svoj put prema vrhu

Edman Shahbazyan
 screenshot/Youtube
Nastavlja se put prema svjetskom vrhu za Edmena Shahbazyana. Mladi borac UFC-ove srednje kategorije nastupit će na UFC 248 gdje mu je ugovorena borba protiv zapravo savršenog protivnika u ovoj fazi karijere, Dereka Brunsona.

Nakon što je sve oduševio svojom predstavom u drugoj sezoni "Contender Seriesa", kad je ekspresnim nokautom izborio ulazak u UFC, 22-godišnji Edmen Shahbazyan jednako impresivno nastavio je i unutar najveće svjetske promocije. Nakon malih problema u debiju protiv Darrena Stewarta, što mu je do danas jedina borba u kojoj nije slavio prekidom, redom je zaustavio Charlesa Byrda, Jacka Marshmanna i Brada Tavaresa. Za te tri pobjede ukupno mu je trebalo četiri minute i 17 sekundi.

Trenutno se Edmen nalazi na omjeru 11-0 i na devetom mjestu ljestvice srednje kategorije. Upravo tako je dobio savršenog protivnika za daljnji uspon, jednu poziciju bolje plasiranog Dereka Brunsona (20-7, 11-5 UFC). Brunson se kroz sedam godina u UFC-u više puta pokušao promovirati u poziciju izazivača, ali najčešće je zaustavljan jednu borbu od toga. Tako ga se trenutno smatra "gatekeeperom" za Top 5 ove divizije, što je svakako mjesto gdje se Shahbazyan želi što prije naći.

Borba će se održati na UFC 248 priredbi koja se 7. ožujka održava u Las Vegasu i predvodi ju borba za prvaka srednja kategorije između Israela Adesanye i Yoela Romera, a na istom programu je i borba za titulu ženske slamka kategorije između Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk.

Shahbazyan je u UFC stigao otprilike u isto vrijeme kad i Maycee Barber te s istom ambicijom, postati najmlađi prvak u povijesti UFC-a. 23 godine i 242 dana imao je Jon Jones kad je to uspio. Toliko će novi štičenik Edmunda Tarverdyana imati sredinom srpnja 2021. godine, što mu je svakako dovoljno vremena. No, hoće li i on biti zaustavljen kao spomenuta Maycee Barber? Odgovore ćemo dobiti tek kroz borbe od kojih je prva na redu 7. ožujka.

Linker
25. travanj 2024 09:30