UFC

Arnold Allen očekuje težak meč protiv Hollowayja: ‘Zapaprit će mi kao da sam njemačka kobasica‘

Arnold Allen

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Sjajni britanski borac perolake kategorije uskoro će nastupiti u najvećem meču svoje karijere

Uz Leona Edwardsa koji je trenutno prvak UFC-ove velter i kategorije i uz Toma Aspinalla koji kotira kao ponajbolji UFC-ov teškaš, Arnold Allen svakako je jedan od najboljih britanskih MMA boraca u ovom trenutku.

29-godišnji engleski borac iza sebe ima 18 pobjeda i samo jedan poraz, a pod okriljem UFC-a upisao je deset pobjeda u jednako toliko nastupa. Trenutno je četvrtorangirani borac u poretku izazivača UFC-ove perolake kategorije, a 15. travnja (četvrti mjesec) čeka ga najveći meč u karijeri.

Allen će se tada boriti protiv Maxa Hollowayja, a porazi li Hollowayja, napad na titulu bit će njegov sljedeći korak. Svjestan je i sam Allen koliko ga težak meč čeka, jer Max Holloway dugi niz godina djeluje kao borac koji je daleko bolji od gotovo svih boraca u perolakoj kategoriji, točnije od svih koji se ne zovu Alexander Volkanovski. Maxa mnogi vide i kao ponajboljeg boksača na cijelom UFC-ovom rosteru i Arnold Allen očekuje upravo takvog Hollowayja. Engleski borac pojavio se na konferenciji za medije u sklopu UFC 286 eventa i otkrio je kako ne planira posvećivati previše pažnje gledajući prošle mečeve Maxa Hollowayja, jer već zna što može očekivati.

‘‘On će baciti oko milijun udaraca šakom, nogama, koljenima i laktovima. Pokušat će mi skinuti glavu s ramena. Paprit će me kao da sam njemačka kobasica ili nešto takvo, a točno znam što će mi pokušati napraviti.‘‘, započeo je Allen, a zatim je dodao:

‘‘Radi se o životnoj prilici, jer on (Holloway) je tip koji je porazio pregršt top izazivača, a pobijedio je ih je na jako uvjerljiv način. Bio je i svjetski prvak, a okušao se i u lakoj kategoriji gdje je imao rat s tipom poput Dustina Poiriera. Jako sam uzbuđen zbog prilike da se okušam s nekim takvim i pokažem što mogu.‘‘, istaknuo je Arnold Allen djelujući uzbuđeno zbog prilike koju je dobio.

Nepobitna je činjenica da Max Holloway sjajno boksa i baca pregršt udaraca tijekom svake borbe. Neki mu ipak spočitavaju da ih previše i prima boreći se na takav način. Arnold Allen smatra da Holloway neće mijenjati svoj pristup.

‘‘Mislim da sve to ne ostavlja nikakav trag na njegovoj mentalnoj pripremi. Mislim da je dobro i nastavit će s istom taktikom. On je nevjerojatno čvrst i mislim da neće promijeniti ništa što je do sada radio.‘‘, zaključio je Allen nešto manje od mjesec dana uoči najvećeg meča u dosadašnjoj karijeri.

Bit će ovo jedan zbilja fantastičan meč, a Holloway i Allen predvodit će UFC on ESPN 44 event zakazan za sredinu četvrtog mjeseca.

Linker
30. travanj 2024 14:44