UFC

Askrena za sada Chimaev nije osvojio: 'Tek sad ćemo ga vidjeti protiv pravog borca'

Ben Askren
 screenshot/YouTube
Ben Askren nema namjeru unaprijed otpisati svog timskog kolegu Geralda Meerschaerta

Khamzat Chimaev ovog će vikenda u borbu protiv Geralda Meerschaerta ući kao veliki favorit. To ne mora nikoga čuditi, nakon što je prve dvije UFC borbe izgledao impresivno te je oduševio i samog šefa, Danu Whitea, koji mu je odmah odlučio početi ispunjavati želje. Švedski borac rodom iz Čečenije je sve impresionirao i ne treba čuditi takav status. Dobro, možda ipak ne sve.

Jedan od onih koje Chimaev nije "kupio" je Ben Askren. Bivši prvak Bellatora i ONE Championshipa timski je kolega Geralda Merschaerta te nikako nema namjeru istog otpisati. Zapravo, nije mu jasno zašto je Chimaev u startu toliki favorit.

"Teško je za sada donositi neku presudu jer smo Chimaeva vidjeli tek dva puta u UFC-u. Prvi borac kojeg je pobijedio, John Phillips, je bio 1-4 u UFC-u, znači nije baš nešto uspješan. Drugi borac s kojim se susreo je bio novak u promociji. Tako da smatram kako Chimaev za sada još nije pobijedio u UFC borbi. Istina, apsolutno je rasturio je momke, oko toga nema nikakve sumnje, no jesu li oni nivo Geralda Meerschaerta? Odgovor je da definitivno nisu. Često borci znaju izgledati jako dobro protiv nekih boraca koji nisu toliko dobri, no puno je teže kad se pojavi prava konkurencija. Iskreno, ne znam što očekivati od Chimaeva. Znam koliko je Gerald dobar, o Chimaevu ne znam još ništa", rekao je Askren tijekom gostovanja na Submission Radiju.

Meerschaert se više puta do sada prezentirao kao kvalitetan borac, a osim toga je i vrlo iskusan. Ovaj 32-godišnjak u karijeri je upisao 31 pobjedu i 13 poraza, dok je kao član UFC-a na omjeru 6-5, a sve pobjede ostvario je prekidom. Nikako nije borac kojeg se smije unaprijed otpisati. Zapravo, Askren čak smatra da postoji način na koji će njegov kolega slaviti.

"Gerald je borac kojeg je jako teško završiti i jednako teško kontrolirati. Nikad nije hrvao, a ima jako dobro hrvanje. Jedna mogućnost koju vidim je da Chimaev ulazi kao vatrena lopta, nakon čega nije u stanju napraviti nikakvu štetu niti ući u neki zahvat. Nakon toga Gerald kreće preuzimati borbu kako vrijeme prolazi. Vidim to kao potpunu mogućnost", opisao je Ben, a onda je dodao nešto o tome što se Meerschaer naljutio na UFC, jer su Chimaevu već ugovorili iduću borbu. Askren smatra kako zapravo time može dobiti:

"Rekao sam Geraldu da je to zapravo sjajno. Možeš složiti svoju priču tako da nekome drugom ukradeš hype. Zar ne? Oko njega postoji to ludilo, uzmi mu ga, učini ga svojim."

Chimaev je najavio kako će u borbu krenuti s ubilačkim nagonom i što je prije završiti. Meerschaert je s druge strane motiviran time što je unaprijed otpisan i upravo zbog toga se nada potvrdi svoje kvalitete.

Linker
19. travanj 2024 10:20