UFC

Australski Hrvat nagrađen bonusom u svom UFC debiju, Charles Oliveira ga osvojio čak 19. put

 Stephen Erceg vs. David Dvorak

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dodatna zarada će im sigurno dobro doći

Noćašnji UFC 289 pružio je jako puno dobrih mečeva, ali i umirovljenje vjerojatno najbolje ženske MMA borkinje svih vremena, Amande Nunes. Charles Oliveira se vratio u velikom stilu i tehničkim nokautom u prvoj rundi je svladao Beneila Dariusha i prekinuo mu niz od osam uzastopnih pobjeda, a Dana je odmah nakon priredbe otkrio i dobitnike bonusa.

Naravno, bonus za nastup večer je dobio upravo Charles Oliveira. Dvadesetom pobjedom u UFC-u je osigurao i vjerojatni novi napad na titulu, a ona je došla tehničkim nokautom u prvoj rundi. Za ovaj fenomenalan finiš Oliveira je dobio dodatnih 50 tisuća dolara. Osim toga, ovo mu je bio čak 19. bonus u UFC-u te je tako prestigao legendarnog Donalda Cerronea.

Što se ostalih bonusa tiče, Mike Malott je za ‘‘submission‘‘ nad Adamom Fugittom također dobio 50 tisuća dolara, a australski Hrvat Stephen Erceg je također osvojio bonus u svom debiju. Možemo reći da je Erceg apsolutno zaslužio dodatnu nagradu jer je samo osam dana prije borbe uskočio protiv top 10 borca, Davida Dvoraka te ga u potpunosti deklasirao.

Preostala dva bonusa pripala su Marcu-Andreu Barriaultu i Eryku Andersu, a oni su za tri runde teškog rada osvojili bonus za borbu večeri.

Što reći nego čestitati borcima na zasluženom bonusu. Posebno nam je drago zbog Ercega koji je nešto više od tjedan dana prije meča uskočio na ‘‘short notice‘‘ i onako pobijedio rangiranog protivnika. Čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, svi su ga apsolutno i zaslužili.

Linker
08. svibanj 2024 18:55