UFC

Australski teškaš u lovu na novi niz: Tai Tuivasa u ožujku ponovno u Octagonu

Tai Tuivasa
 screenshot/YouTube
Borba Taija Tuivase i Don‘Talea Mayesa naći će se na programu posljednjeg zimskog UFC Fight Nighta

Kroz 2017. i 2018. godinu, Tai Tuivasa (10-3, 4-3 UFC) glasio je za najvećeg talenta UFC-ove teške kategorije. To nije bilo bez razloga. Došao je kao neporažen borac, a onda je u prve tri borbe prezentirao snagu, eksplozivnost i prije svega talent. Djelovao je vrlo pokretljiv za borca od 120 kilograma i činilo se da može samo napredovati. No, onda je došla serija od tri poraza u nizu, a čak se spominjalo da je UFC možda prekinuo suradnju s njim.

Ipak, u listopadu prošle godine Tuivasa se vratio, a pobjedom nad Stefanom Struveom najavio je kako kreće njegov novi niz napada prema vrhu te prije svega povratka u Top 15 gdje se već nalazio. Priliku za podići niz na dvije pobjede imat će 20. ožujka na UFC-ovom Fight Nightu.

Tamo će ga čekati borba protiv Don'Talea Mayesa (8-4, 1-2 UFC), još jednog borca koji je u UFC došao kao netko velikog potencijala, no nije ga uspio prezentirati. Nakon početna dva poraza, napokon je u posljednjoj borbi uspio savladati Roquea Martineza, no daleko je u toj borbi bio od neke impresivne izvedbe. Poraz od Tuivase kod njega bi mogao rezultirati i otkazom, posebno ako znamo da produkti Contender Seriesa, među kojima je i on, najčešće dobivaju ugovore na četiri borbe.

Priredba na kojoj će se ova borba naći trenutno nosi radno ime UFC Fight Night 188, a trebala bi biti predvođena borbom Kevina Hollanda i Dereka Brunsona.

Linker
27. travanj 2024 04:00