UFC

Belal Muhammad zavarava samog sebe? ‘Gledajući ostatak velter kategorije, Edwards mi je najlakši protivnik‘

Belal Muhammad

 Instagram (belal Muhammad)
UFC-ov izazivač za pojas u velteru smatra kako prvak ne predstavlja naročitu opasnost

Nešto više od tjedan dana udaljeni smo od velikog UFC 304 eventa koji će se održati u Manchesteru. Priredbu će predvoditi okršaj dvojice vrhunskih velteraša. Prvak Leon Edwards na jednoj strani kaveza, izazivač Belal Muhammad na suprotnoj.

Oba borca jako dugo nisu osjetili poraz. Muhammad je posljednji puta izgubio u prvom mjesecu 2019. godine, a nakon toga odradio je 11 mečeva bez poraza. Jedan od tih 11 mečeva završio je ‘‘no contestom‘‘, a bio je to okršaj iz trećeg mjeseca 2021. godine. Leon Edwards i tada je bio Belalov suparnik, ali borba je okončana ‘‘no contestom‘‘ nakon Leonovog uboda prstom u Belalovo oko. Muhammad nije mogao nastaviti s borbom i ostali smo bez pobjednika tog meča.

Edwards s druge strane ima još dulji niz bez poraza. Sjajni ‘‘Rocky‘‘ poražen je krajem 2015. godine u meču protiv Kamarua Usmana, a nakon toga Edwards je ostvario čak 12 pobjeda i spomenuti ‘‘no contest‘‘ u meču s Belalom. Dakle, imamo dvojicu boraca u vrhunskim pobjedničkim nizovima, a napokon će dovršiti i taj nedovršeni posao iz 2021. godine.

Prva runda tog meča protekla je u apsolutnoj dominaciji Leona Edwardsa i borac iz Birminghama ući će u revanš kao izrazit favorit. Međutim, Belal Muhammad tvrdi kako će druga borba ponuditi posve drugu priču i Edwardsa ne vidi kao pretjerano veliku prijetnju.

‘‘Vidim slabosti u mnoštvu ostalih tipova unutar velter kategorije. Vjerujem kako nema lakih mečeva, ali gledajući ostatak kategorije, Leon je moj najlakši protivnik. Ja sam imao svoje uspone i padove tijekom karijere, a nakon svakog meča analiziram što je pošlo po krivu. Cijelu godinu treniram da postanem boljim borcem. Uvijek sam imao stav da sam daleko iza ostalih boraca, jer tako bih se natjerao na učenje, rast i napredak. To je ono što me dijeli od ostalih. U svaki naredni meč, ja ulazim kao drukčiji borac.‘‘, ističe Belal za Arab News.

Očito je da Belal ‘‘pumpa‘‘ svoje samopouzdanje, ali koliko će samouvjeren biti unutar kaveza, preostaje nam vidjeti. Sigurno će imati u podsvijesti ono što se dogodilo u prvom meču, a tada je izgledao kao borac koji je za klasu lošiji od Leona Edwardsa. Međutim, obojica su napredovali i bit će jako zanimljivo vidjeti kako će izgledati taj okršaj.

Linker
06. rujan 2024 00:42