UFC

Bellatorov prvak Freire: ‘Chandler će osvajanjem UFC titule postati drugi najbolji borac svijeta‘

Michael Chandler vs. Patricio Freire
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Michael Chandler imat će velikog navijača u čovjeku koji ga je posljednji savladao

Ovog petka novu veliku borbu odradit će Bellatorov prvak perolake i lake kategorije, Patricio "Pitbull" Freire. Na Bellator 255 priredbi, prvoj priredbi te promocije u ovoj godini, borit će se protiv Emmanuela Sancheza. Radi se o polufinalu turnira perolake kategorije, a ujedno i Freireovoj obrani titule.

No, iako je riječ o borbi perolake kategorije, Brazilac ne može izbjeći pitanje o drugoj kategoriji čiji drži pojas. Ponajviše zbog toga što je njega osvojio nokautiravši Michaela Chandlera, borca koji će se u svibnju boriti za UFC-ov naslov prvaka. Freire će tim putem navijati za njega, a za to ima vrlo dobre razloge.

"Chandlerovo osvajanje titule na UFC 262 pokazat će koliko je UFC nisko pao. Značit će da imaju drugog najboljeg borca lake kategorije na svijetu. Borca koji je izgubio od manjeg tipa koji je došao iz niže kategorije. Dokazat će kako Bellator ima najboljeg pound-for-pound borca", rekao je Freire tijekom Bellatorove konferencije za medije.

Chandler je Bellatorovu titulu tri puta osvajanja te isto tako tri puta gubio, posljednji put upravo od strane Freirea. Iako je to bilo u svibnju 2019. godine, on titulu nakon toga još uvijek nije branio, ponajviše zbog sudjelovanja u ovom aktualnom turniru, koji se zbog pandemije odužio više nego je prvobitno planirano.

Podsjećamo, Chandlera će 15. svibnja predvoditi UFC 262, a za naslov prvaka će se boriti protiv Charlesa Oliveire.

Linker
26. travanj 2024 18:25