UFC

Bellatorov prvak: 'UFC je nehuman! Borci mogu i umrijeti, samo da oni zarade!'

Patricio Freire
 screenshot/YouTube
Bellatorov dvostruki prvak, Patricio Freire, ne podržava ideju UFC-a da nastave s borilačkim priredbama unatoč globalnoj epidemiji i restrikcijama koje su uvedene. Smatra kako UFC ima politiku po kojoj su čak spremni i žrtvovati zdravlje boraca za svoj profit.

Freire je borac koji trenutno drži titulu Bellatorovog prvaka perolake i lake kategorije. Trenutna situacija odgodila je i njegov idući nastup, no njemu to ne smeta. Zapravo, smatra kako je Bellator postupio onako kako je potrebno te se zgraža nad strategijom kakvu ima glavna konkurencije, UFC.

"Da su to moji novci, odnosno da sam ja milijarder, učinio bih ono što je Bellator. Iznajmiti otok? Je li to uopće izvedivo? I koga to misle odvesti na otok, kako će to izgledati? Bellator je napravio dobar potez, treba pričekati reakciju tržišta te da nakon toga vlasti sve otvore. Onda možeš dovesti borce sa svih kontinenata. Kad to bude moguće, onda treba organizirati. Mislim da UFC samo pokušavati napraviti buku za medije, stvoriti nered i tako zaraditi novce", rekao je Freire u razgovoru za MMA Fighting.

Kritika prema UFC-u se nastavila i to gledajući na to sve kao borac. Vjeruje da će se uvijek naći onih koji su spremni nastupiti u takvim uvjetima, ali da niti ti borci sami nisu svjesni rizika u koji ulaze.

"Mislim kako su kod njih borci na posljednjem mjestu. Na prvom im je mjestu odraditi ono što imaju po ugovoru i stvoriti novce. Donijeti zabavu ljudima koji su kod kuće, a borci neka se razbole i umru ako je potrebno. Po meni je to neljudski", dodao je.

Bellator je već otkazao sve nadolazeće priredbe do lipnja, no izjavili su kako su spremni otkazati i to ako se ne stvore sigurni uvjeti i dok vlast ne da zeleno svijetlo.

Linker
19. travanj 2024 04:23