UFC

Benavidez pronašao razlog za težak poraz: 'Dobio sam udarac glavom, nisam znao gdje sam!'

Joseph Benavidez
 Screenshot/Youtube
Sve smo bliže odluci UFC-a da ponovno "bukira" meč između Josepha Benavideza i Deivesona Figueireda. Ako pratite izjave glavnih aktera proteklih par dana, onda je prilično izvjesno da će se upravo to i dogoditi nakon kaosa koji se dogodio u Norfolku.

Podsjetimo kako je Figueiredo slavio prošlog vikenda protiv Benavideza u meču koji je trebao biti za upražnjeni pojas u muha kategoriji. No, Brazilac je pao na službenoj vagi dan ranije pa je jedino Benavidez bio kandidat za titulu. Njegovim porazom, a Figueiredovim slavljem, je nastao pravi kaos u muha diviziji jer je Henry Cejudo u međuvremenu upraznio titulu.

Ako pitate Danu Whitea, on je, čini se, vrlo blizu da organizira reprizu i nada se da će nedisciplinirani Figueiredo proći službenu vagu. S druge strane, dojam je da niti Benavidez ne bi imao ništa protiv. Kako prolaze dani od teškog poraza prekidom, tako ovaj "vječni izazivač" pronalazi sve više razloga ili je bolje reći opravdanja, za poraz nokautom. Sada vjeruje da je udarac glavom u glavu zapravo kumovao gubitku meča.

"100 posto je to bilo krivo. Da se udarac glavom u glavu nije dogodio, mislim da sam ulazio u sjajan ritam. Očito sam pobijedio u prvoj rundi, bilo je samo pitanje kada ću nastaviti tako dalje. Pronalazio sam put do njegove glave, išao sam na rušenja. Mislim da sam bio jako dobar i agilan na početku", izjavio je Benavidez u razgovoru za TSN te je dodao:

"Udarac glavom u glavu je sve promijenio. Nisam uopće znao gdje sam u tom trenutku. To je jedna od onih stvari koja te jako uzdrma. U tom trenutku nisam bio prisutan u kavezu. Doslovno sam išao unatrag s rukama spuštenim vrlo nisko. I još sam pokušao protrljati oko u trenutku kada je on bio ispred mene, a htio me doslovno ubiti udarcima. Da sam bio fokusiran, da sam bio prisutan, to se ne bi dogodilo. Ja doslovno nisam znao gdje sam."

Benavidez smatra da je upravo taj udarac kumovao kasnijem porazu nokautom jer je Figueiredo primjetio da nešto ne valja i krenuo je po finiš.

"To je 100 posto bio početak mog kraja u tom meču. Nisam znao gdje sam, on je navalio, bacao je udarce, vidio je krv u tom trenutku. Očito je vidio da sam uzdrman i napravio je ono što je napravio. Možda čak nije niti shvatio da me udario glavom u glavu. Ali sam uvjeren da je zapravo znao, a akcija u tom trenutku nije zaustavljena. To je sve promijenilo", zaključuje Benavidez.

Figueiredov tim je već izrazio želju za ponovljenim dvobojem. Njihov plan je tradicionalni UFC-ov Internacionalni vikend, koji je na rasporedu u srpnju. Sada čekamo konačnu odluku čelnika elitne promocije.

Linker
20. travanj 2024 00:02