UFC

Benavidez večeras ide po UFC-ov pojas: 'Više ne poštujem Figueireda, prokockao je priliku života'

Joseph Benavidez
 Screenshot/Youtube
U borbi za titulu muha kategorije na subotnjem UFC Fight Nightu u Norfolku Joseph Benavidez jedini ima priliku osvojiti pojas muha kategorije, nakon što njegov protivnik Deiveson Figueiredo (17-1 MMA, 6-1 UFC) nije prošao na vaganju.

Brazilac je morao odustati od skidanja težine nakon što je osjetio mučninu i probleme s grčevima uoči vaganja. Liječnici su mu savjetovali da ne pokušava dodatno izgubiti na težini kako bi ostao zdrav i sposoban za borbu koja će se ipak održati. Figueiredo će zbog prekomjerne težine izgubiti 30 posto zarade i u slučaju pobjede ne može postati prvak.

S druge strane, Benavidez (28-5 MMA, 15-3 UFC) je prihvatio borbu s težim protivnikom u kojoj može uzeti pojas, kojeg je do sada držao Henry Cejudo.

Benavidez nije osjećao žaljenje prema suparniku, koji je prvi put u karijeri pao na vaganju.

"To samo pokazuje da nije ni trebao osvojiti pojas. Moj cilj ostaje isti", poručio je na posljednjem sučeljavanju.

"Čuo sam da se nešto ozbiljno događa, ali mi nitko nije ništa rekao. Znaju kakav sam i nije važno. Moja supruga je u mom kutu, ona se javljala na pozive i osjetio sam njezin stres. Rekla mi je da moj protivnik nije prošao vagu, i rekao sam joj - OK. Svejedno ću se boriti. Uzmimo barem tih 30 posto", rekao je Benavidez.

"Nikada ne pomišljam na odbijanje borbe. Rekao sam - idemo vidjeti što možemo učiniti. Želio sam da više pati, da mu kažu da se mora još spustiti jer ima još dodatnih sat vremena. Nije došao tada, nego sat vremena ranije s kilogramom previše i to je bilo to", ispričao je izazivač dodavši da je izgubio poštovanje prema Figueiredu.

"Morate izgubiti poštovanje za onoga koji to učini. Imaju najveću priliku života i tako ju prokockaju. Ionako nikada nije trebao osvojiti pojas. Očito, ja sam jedini koji ga treba osvojiti. Ja sam jedini koji je ovdje došao pobijediti. Pokušao se izvući iz prve borbe, sada je imao problema s vaganjem. Kao da se pokušava izvući iz ovoga", rekao je Benavidez.

Amerikanac se dvaput borio za pojas i oba puta izgubio od Demetriousa Johnsona. Trenutno je u nizu od tri pobjede (Alex Perez, Dustin Ortiz, Jussier Formiga) u posljednjih 15 mjeseci, a u posljednjih 10 borbi u UFC-u ima samo jedan poraz.

Linker
07. svibanj 2024 03:07