UFC

Beneil Dariush favorizira Gaethjea: ‘Dustin je zaradio puno novca i previše se opustio‘

Dustin Poirier 

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dariush će protiv bivšeg prvaka noćas od 4:00 pokušati izboriti napad na titulu u lakoj kategoriji

Beneila Dariusha noćas čeka možda i najveći izazov do sad, odnosno ‘‘title eliminator‘‘ meč protiv bivšeg prvaka Charlesa Oliveire. Pobjednik tog meča je sljedeći za prvaka Makhacheva, a laka kategorija je uistinu u jednom od najboljih izdanja u povijesti. Toliko je uzbudljivih boraca i mečeva, a noćas ćemo svjedočiti jednom od njih.

Još jedan zanimljiv meč u lakoj kategoriji je onaj za BMF pojas između Justina Gaethjea i Dustina Poiriera. Iako za većinu taj pojas nema neko značenje, čeka nas zasigurno jako uzbudljiva borba. Svog favorita je otkrio i sam Dariush:

‘‘Ako razmišljate racionalno, reći ćete da će pobijediti Dustin Poirier zbog zadnjeg meča. Ja ću reći sljedeće – Justin Gaethje mi se čini motiviranijim i gladnijim. Poirier je sada već zaradio jako puno novca i nekako se opustio. Zona komfora je najgori neprijatelj napretka. Mislim da se Dustin previše opustio, ali možda i griješim. On se definitivno može pojaviti tamo i pokazati mi da sam u krivu‘‘, rekao je Dariush za MMA Fighting.

‘‘Definitivno favoriziram Justina Gaethjea za pobjedu. Jako puno je napredovao. Gladan je. U posljednjoj borbi, protiv Fizieva, izgledao je odlično. Bio je brz, bio je pametan i nije radio neke greške‘‘, dodao je.

Kako će se provesti Gaethje i Poirier saznat ćemo nešto kasnije, no nas prvo zanima kako će proći Dariush i Oliveira. Obojica su odlični u parteru, no i na nogama znaju jako dobro ugroziti protivnika. Tko će nametnuti svoju igru i doći do pobjede u ovom važnom meču u lakoj kategoriji, saznat ćemo noćas od 4:00 sata.

Linker
03. svibanj 2024 05:49