UFC

'Besmrtni' Matt Brown dogovorio borbu u svom gradu protiv neporaženog nokautera

Matt Brown
 screenshot/Youtube
Nakon što je u prosincu ostvario pobjedu u svojoj povratničkoj borbi, Matt 'Immortal' Brown svoju će 26. UFC borbu u karijeri odraditi kod kuće, u saveznoj američkoj državi Ohio. Ugovorena mu je borba protiv neporaženog nokautera, Miguela Baeze.

Radi se o UFC on ESPN 8 priredbi koja se 28. ožujka održava u Columbusu, predvođena borbom teške kategorije između Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika. Bit će to prvi povratak Browna (22-16, 15-10 UFC) kući nakon svibnja 2014. godine, kad je u glavnoj borbi Fight Nighta u Cincinnatiju savladao Ericka Silvu. Bila je to jedna od najboljih borbi njegove karijere i u tom trenutku sedma pobjeda u nizu kojom je došao do borbe za izazivača. Tu borbu je kasnije izgubio te se nakon toga više nije uspio vratiti na visoku poziciju, no konstantno je ostao jedan od najuzbudljivijih i fanovima najdražih boraca.

Krajem 2017. se čak bio umirovio, da bi se posljednjeg mjeseca prošle godine ipak vratio pobjedom nad Benom Saundersom na UFC 245 priredbi. Već neko vrijeme nada se ugovaranju borbe protiv Carlosa Condita, no zbog Conditove ozljede to ponovno nije bilo moguće pa će se Brown boriti protiv mlađeg i u ovom trenutku puno neugodnijeg protivnika.

Na noge će mu doći Miguel Baeza (8-0, 1-0 UFC). Riječ je o 27-godišnjem borcu koji je prošlog ljeta izborio UFC ugovor putem "Contender Seriesa", a uspješno je debitirao u ožujku. Šest od svojih osam pobjeda ostvario je nokautom, što je svakako upozorenje svakom borcu pa čak i Brownu, poznatog po jednoj od najčvršćih "brada" u MMA povijesti. Immortal je nokautiran samo dva puta u karijeri, dok je "submissionom" poražen čak deset puta. No, sigurno mu se sviđa podatak da njegov protivnik u dosadašnjoj karijeri tom metodom nije savladao nikoga.

39-godišnji Brown član UFC-a je već punih 11 i pol godina. Po tri puta je nagrađivan bonusom za najbolju izvedbu ili nokaut, a isto tako tri puta je nastupio u najboljoj borbi priredbe.

Linker
22. travanj 2024 03:04