UFC

Big John McCarthy: 'UFC će otpustiti Tonyja Fergusona'

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
"Kad malo razmislim i pogledam situaciju, rekao bih da će on biti jedan od onih 60 boraca..."

Nekoliko je poznatih boraca posljednjih tjedana napustilo UFC, a nakon raskida suradnje s Yoelom Romerom predsjednik promocije Dana White najavio je da će do kraja godine "vjerojatno podijeliti 60 otkaza".

Nekoć jedan od najboljih MMA sudaca John McCarthy predviđa da bi se među tih 60 boraca moglo naći i ime Tonyja Fergusona.

Big John smatra da 'El Cucy' nema baš idealan odnos s čelništvom UFC-a, ali i da mu se neke stvari, sada kada gubi, više neće tolerirati. Pored toga, McCarthy smatra da će UFC napraviti računicu i doći do zaključka da im Ferguson više ne treba.

"Mislim da će ga otpustiti. Možda se varam, ali rekao bi da on nikad nije imao idealan odnos s određenim ljudima u UFC-u. Osjećao se kao da su ga zadržavali, pa čak i prevarili u određenim stvarima. Neke stvari koje je on govorio su mogle proći, ali samo dok je pobjeđivao. No sada, kada pogledamo njegova dva posljednja nastupa... Protiv Justina Gaethjea je ostavio srce u kavezu, ali je dobio teške batine, a sada je ponovno uvjerljivo poražen", započeo je McCarthy u svom Weighing In Podcastu.

Screenshot (YouTube)
John McCarthy

"Onda odjednom pogledate svoje borce u lakoj kategoriji i pitate se hoće li se Tony ikada boriti za titulu? To se neće dogoditi. Računica bi rekla da bi on morao za nešto takvo ostvariti četiri ili pet pobjeda u nizu i to protiv vrhunskih talenata. A to se vjerojatno neće dogoditi. I što onda ako se neće boriti za pojas? Zašto biste ga zadržali? Da može pobjeđivati vaše mlade talente? To vam kao promociji neće donijeti nikakvu korist. Ne znam... Kad malo razmislim i pogledam situaciju, rekao bih da će on biti jedan od onih 60 boraca", zaključio je McCarthy.

Ferguson je član UFC-ovog rostera od 2011. godine. Tijekom karijere je upisao 25 pobjeda i pet poraza, a još nedavno bio je vlasnik i impresivnog niza od čak 12 pobjeda. U posljednje dvije borbe Tony je doživio dva teška poraza. Prvo ga je u svibnju tehničkim nokautom u petoj rundi zaustavio Justin Gaethje, a onda ga je prošlog vikenda na UFC-u 256 u potpunosti izdominirao Charles Oliveira.

Slažete li se s Big Johnom ili mislite da će UFC ipak zadržati 'El Cucuyja'?

Linker
06. travanj 2024 09:28