UFC

Bisping smatra da Poirier griješi prozivanjem Colbyja Covingtona: ‘To nije najpametniji potez za njega‘

Colby Covington i Dustin Poirier

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljeni britanski MMA borac detaljno je obrazložio svoj argument

Iako je Dustin Poirier dugo isticao kako se ne planira boriti protiv Colbyja Covingtona, jer mu ne želi dati priliku da zarađuje novac na njegovom imenu, ipak se na koncu predomislio.

Početkom tjedna, ''Diamond'' je gostovao u MMA Houru, a tijekom razgovora s Helwanijem otkrio je zašto bi sada ipak pristao na taj obračun.

''Ne mrzim nikoga, ali ako postoji granica ispred područja mržnje, onda Colby stoji upravo tamo. Stvarno mi se ne sviđa taj tip i govorio sam da mu ne želim pružiti priliku da zarađuje novce na mom imenu, ali ponudili su mi ga proteklog tjedna. Opcija je čekati kraj godine i borbu za prvog izazivača u lakoj kategoriji, ili borba u srpnju (sedmom mjesec). To je ime (Colby Covington) koje su mi dali za srpanj.'', započeo je Poirier, a zatim dodatno pojasnio

''Nisam ga prozvao na taj način. Ne odustajem od svog stava, ne želim se boriti protiv tog tipa, niti želim da profitira na mom imenu. Međutim, ako mi ne daju borbu do kraja godine, a samo mi ovo nude, moram učiniti ono što se mora. Borio sam se u prosincu (12. mjesec). Ne želim sjediti sa strane 10-11 mjeseci. Zdrav sam i želim se boriti.''. objasnio je ''Diamond''.

Dustin se nije borio od 12. mjeseca protekle godine. Charles Oliveira pobijedio ga je tada u meču za titulu prvaka u lakoj kategoriji, a time je prekinuo Poirierov niz od tri uzastopne pobjede. Dustin je sada željan novih nastupa i ne želi dugo čekati.

Nate Diaz također je borac s kojim bi se Poirier rado obračunao. Iako oba meča na papiru djeluju odlično, Michael Bisping na svom YouTube kanalu dao je zanimljivo objašnjenje kojim navodi kako bi meč protiv Covingtona bio potencijalna pogreška za Poiriera.

''Pređe li u višu kategoriju, zbog meča protiv Colbyja Covingtona, mogao bi ozbiljno narušiti svoje šanse za novi meč za titulu. On želi biti aktivan i želi zarađivati. Preći u kategoriju koja je 15 'pounda' (6.80 kg) iznad njegove trenutne nije lako. Ne samo da bi prešao u višu kategoriju, nego se želi boriti protiv vrhunskih izazivača. Iako bih kao fan rado gledao sve to, mislim da to nije najpametniji potez za njega.''

33-godišnji Poirier već neko vrijeme razmišlja o prelasku u velter kategoriju. Iako nikad nije imao problema sa skidanjem kilaže za laku kategoriju, ''Diamond'' je otkrio kako nastupanje u toj kategoriji osjetno utječe na njegov svakodnevni život. Poirier je objašnjavao kako je često gladan tijekom priprema, a svakodnevno mora limitirati svoju prehranu zbog procesa skidanja kilograma. Sav taj trud polako uzima danak i Poirier je umoran od takvog načina života.

Velter kategorija pružila bi mu više slobode, a Poirier vjeruje kako bi treninge kvalitetnije odrađivao u takvim okolnostima. Bisping smatra kako bi vrhunski velteraši ipak mogli biti prevelik zalogaj za njega.

''Čak i ako pobijedi Colbyja, čini li ga to top izazivačem u velteru i je li to ono što on uopće želi? Planira li se on boriti protiv Usmana ili Chimaeva? Nisam siguran da planira. On nije fizički malen za laku kategoriju, a ne bi bio sitan niti u velteru. Ali zasigurno bi bio manji od tih tipova. U slučaju poraza, to bi vjerojatno narušilo i njegovu poziciju u lakoj kategoriji. On tvrdi da mu UFC nudi borbu za prvog izazivača krajem godine. Ukoliko izgubi od Colbyja, dobre su šanse da izgubi tu priliku.'', objasnio je Michael, a zatim je otkrio koga vidi kao pobjednika u potencijalnom meču između Poiriera i Colbyja.

''Vjerojatno bih favorizirao Colbyja Covingtona. On je krupniji i bori se protiv krupnijih tipova. Daleko je bolji hrvač, a njegova kondicija je nevjerojatna. Poirieru dajem prednost u stojci, tehnički je bolji boksač i opak je sa svojim rukama. Colby ipak konstantno postaje sve bolji.'', zaključio je Bisping ovu priču.

Poirier i Colby već neko vrijeme su zavađeni, a Colby je često upućivao neukusne uvrede u smjeru Poiriera. Nekoć su bili kolege u American Top Teamu, a nakon Masidalova poraza od Colbyja, Poirier bi mogao postati novom uzdanicom ATT-ja u obračunu s Colbyjem.

Linker
20. travanj 2024 08:57