UFC

Bivšeg UFC borca napadali zbog loše izvedbe, a onda je uslijedio šok: ‘Umrlo mi je sedam članova obitelji‘

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
"Nisam shvaćao što se događa, smrznuo sam se", kaže Knight

Sredinom veljače UFC-ov borac William Knight jednoglasnom je sudačkom odlukom izgubio meč od Marcina Prachnija u poluteškoj kategoriji. Prema mnogim parametrima, bila je to jedna od najgorih borbi godine, a 35-godišnji Amerikanac našao se nakon iste na udaru fanova zbog manjka energije, nezainteresiranosti i bezvoljnosti u kavezu. Knight je, gotovo tri mjeseca u najgore izvedbe u profesionalnoj karijeri, odlučio progovoriti o razlozima svog podbačaja.

Ovaj bivši UFC-ov poluteškaš (nakon borbe s Prachnijem nije mu produžen ugovor) tih je dana prolazio ogromnu emotivnu i psihološku bol, za koju nitko izvan njegovog najužeg kruga nije znao, a a koja je bila uzrokovana smrću čak sedam članova njegove obitelji.

- Nisam bio u mentalnom stanju boriti se. Upravo sam bio izgubio baku, djeda i još jednog člana obitelji. Od srpnja do veljače - samo uzastopne smrti. Nisu to bili meni daleki ljudi, to su bili članovi uže obitelji koje sam redovito viđao, svaki dan - rekao je Knight u razgovoru za MMAmania, pa nastavio:

- Kažu da ako nisi mentalno tamo, ne možeš biti ni fizički. Kao da sam samo stajao tamo, ali moj mozak nije bio tamo. Nisam znao da moj trener viče na mene, nisam shvaćao što se događa. Smrznuo sam se. To nisam bio ja. Postoje ljudi koji prolaze kroz razne stvari, ali kada izgubite sedam članova obitelji sjedite ovdje kao "bit ću cool" i nosite lijes. Vidite kako energija vaše obitelji pada jer su upravo izgubili ono što obitelj drži na okupu.

Nakon poraza od Prachnija bio je na udaru borilačke publike i primao brojne toksične poruke, odnosno komentare, ali njegova recentna ispovijest sada baca sasvim novo svjetlo na ono što (ni)je isporučio u oktogonu protiv Prachnija. Ukupno je Knight u UFC-u odradio osam mečeva s polovičnim uspjehom, a trenutno je bez angažmana.

Linker
29. travanj 2024 22:44