UFC

Bivši član UFC-ove Top 15 liste Adrian Yanez o svojoj situaciji nakon dva poraza: ‘Ili pukovnik ili pokajnik‘

Adrian Yanez

 ADRIAN YANEZ Ig
Američki borac trenutno se nalazi u jako nezahvalnoj situaciji, traži izlaz na pravi put nakon dva uzastopna poraza

Jedna od pjesama poznatog regionalno kantautora Dine Merlina kaže: "...na vrhu uvijek ima mjesta ako se krene sa dna...". U svijetu borilačkih sportova vrh je UFC, a neki manje "idealistični" kantautor bi vjerojatno mogao konstatirati da se mjesto na vrhu izgubi vrlo lako, a upravo se to događa 30-godišnjem američkom borcu Adrianu Yanezu (16-5).

Predstavnik Metro Fighta Cluba je bivši član UFC-ove Top 15 liste bantam kategorije, ali borac s adresom u Teksasu je kroz prošlu godinu nanizao dva teška uzastopna poraza. Prvo je izgubio protiv Roba Fonta (20-8) na UFC 287 priredbi u trećem mjesecu 2023. godine, a na zadnjem nastupu ga je teško nokautirao Jonathan Martinez (19-5) u listopadu iste godine.

Yanez se trenutno nalazi u završnici priprema za obračun protiv Vinicius Salvadora (14-6), a ta borba je na rasporedu 18. svibnja u UFC-ovom Apexu. Borba ima veliki ulog za američkog borca jer bi mu to mogla biti zadnja u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji, a povodom toga dao je intervju za poznati portal Bloody Elbow.

"Ja sam trenutno u ‘pukovnik ili pokajnik‘ situaciji. Taj drugi poraz kada me pogodio u nogu osjećao sam nešto poput vruće tekućine, imao sam osjećaj da krvarim. Imao sam vremena razmišljati o tom porazu jer sam bio na operaciji poslije".

Napomenuo je činjenicu da je trenirao u Lobo Gymu u kojem treniraju Alexa Grasso i Diego Lopes, a upravo potonji borac mu je bio velika inspiracija.

Linker
22. lipanj 2024 22:49