UFC

Bivši prvak frustriran čekanjem: 'Mogu se boriti već sutra!'

Rafael Dos Anjos
 screenshot/YouTube
Rafael Dos Anjos još uvijek čeka ugovaranje svoje iduće borbe, no polako gubi strpljenje

U nezavidnoj situaciji trenutno se nalazi bivši UFC-ov prvak lake kategorije, Rafael Dos Anjos (29-13, 18-11 UFC). Brazilac već neko vrijeme čeka ugovaranje nove borbe, no ponude ne dolaze. Posljednji nastup imao je u siječnju, kad je poražen od Michaela Chiese. Bio mu je to drugi poraz u nizu i četvrti u posljednjih pet borbi, ali ga je i motivirao na što skoriji povratak pobjedama. Za tako nešto prvo će trebati ugovoriti borbu, a to se ne događa te je on sve frustriraniji.

Za svoju 30. borbu u promociji spreman se RDA vratiti i u laku kategoriju, čiji je bio prvak, iako preferira ostanak u velteru, zbog lakšeg procesa skidanja kilograma. U velteru je također bio uspješan, doguravši do borbe za privremenu titulu protiv Colbyja Covingtona. No, upravo porazom u toj borbi krenula je njegova loša serija, a time i manji interes poslodavca za njegove borbe. Što je čudno, jer dobrih protivnika ne manjka i sigurno postoji niz velteraša koji bi se probao okušati protiv velikog imena, u cilju svog bržeg proboja prema vrhu. Čini se kako je Dos Anjos spreman prihvatiti i nekoga takvog.

"Za laku kategoriju spreman sam ako mi se javi pet tjedana ranije. U velteru se mogu boriti već sutra", napisao je Dos Anjos na Twitteru, usput pozvavši matchmakere da mu se jave.

Rafael je još uvijek relevantan i po pitanju službenog statusa, budući da se nalazi na devetom mjestu ljestvice velter kategorije. Nadamo se kako će njegovim frustracijama uskoro doći kraj te da će borba biti ugovorena.

Linker
05. svibanj 2024 21:28