UFC

Bivši prvak lake kategorije oštro komentira Tsarukynove optužbe: ‘Ne pričaj s**nja, ja sam broj 1 u ovoj diviziji‘

Charles Oliveira

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Rekorder lake kategorije komentira nebulozne prozivke Rusa te obećaje da neće uzeti korak unatrag tijekom borbe

Bivši UFC prvak u lakoj kategoriji sučeljava se s Armanom Tsarukyanom na povijesnoj UFC 300 priredbi 13. travnja i u nesvakidašnjem izdanju odgovara Tsarukyanu nakon što je Rus komentirao da je on jednodimenzionalni borac. Tsarukyan je umanjio Oliveirinu impresivnu statistiku završnih obrana, tvrdeći da je Oliveira bio ograničen uzimanjem leđa svojih protivnika.

"Ljudi govore što žele, zar ne?" rekao je Oliveira u intervjuu za MMA Fighting.

"Ako imam samo to, a imam 16 prekida u svojoj UFC karijeri, pretpostavljam da su svi bili na leđima, zar ne? I pretpostavljam da nokauti koje sam imao nisu bili nokauti. Previše je gluposti koje priča. Rečeno je da odustajem, ali bio sam srušen, krenuo sam naprijed i nokautirao ih. Također sam čuo da nisam gladan, da ne želim više. On ne zna koliko jako želim ponovno postati prvak."

Oliveira govori kako su mu sva prozivanja smiješna jer to ne radi nikakvu razliku u njegovoj glavi te daje Tsarukyanu "sve poštovanje svijeta" kao protivniku.

"On je veoma čvrst i trenutno je u odličnom nizu" rekao je Oliveira.

"Ali govorimo o momcima na vrhu divizije. Ne pričaj s**nja, ja sam broj 1 u ovoj diviziji. Držim rekord za najviše "submissiona" kao i najviše bonusa. Ako pogledate moju povijest, vidjet ćete da priča gluposti.”

Oliveira se vratio na pobjedničke staze nakon izgubljene borbe za titulu od Islama Makhacheva nokautiravši Beneila Dariusha na UFC-u 289, a Tsarukyan je zaustavio Dariusha idućeg prosinca. "Do Bronx" je završio svoje protivnike u 31 od svoje 34 pobjede i računa na isti ishod u borbi protiv Tsarukyana u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

"Ja sam agresivan čovjek i cijelo vrijeme hodam naprijed, tako da ne postoji takva stvar kao hodanje unatrag", rekao je Oliveira. "Arman to zna, on je to rekao. Izrekao je hrpu stvari, ali jedno je dobro shvatio, idem na pobjedu u svakom trenutku, tako da se to neće promijeniti. Ali ako pogledate moju posljednju borbu protiv Beneila Dariusha, vidjet ćete koliko sam bio miran. Ja se razvijam, rastem u kavezu, a ovdje na strunjači, samo čekam svoju priliku."

Brazilac je rekao kako je siguran u svoju pobjedu te da je sljedeći u redu za pojas nakon toga, s planom da osveti poraz protiv Makhacheva kasnije ove godine. Međutim, Oliveira je voljan promijeniti kurs jedino ako bude moguć okršaj s Conorom McGregorom.

Linker
10. travanj 2024 18:43