UFC

Bivši prvak prozvao čelnike UFC-a: ‘Stavljam svoje tijelo na kocku, a oni su me gurnuli u preliminarni dio?!‘

Chris Weidman

 VANESSA CARVALHO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Vanessa Carvalho/zuma Press/profimedia
‘Pokazat ću im da je to loša ideja‘, odlučno je istaknuo Chris Weidman

Nakon 28 mjeseci izbivanja uzrokovanog teškom ozljedom (lom noge) koju je zadobio u borbi s Uriahom Hallom u travnju 2021., Chris Weidman ovog se vikenda vraća u oktogon. Bivši prvak srednje kategorije u svom će povratničkom meču odmjeriti snage s Bradom Tavaresom, a ta je borba predviđena kao posljednja na preliminarnom dijelu UFC 292 priredbe. Činjenica da se ne nalazi na ‘main cardu‘ poprilično je pogodila Weidmana.

"Da budem iskren, to je pomalo bez poštovanja, neću se pretvarati da nije. Bio sam izvan igre dvije godine, ozlijeđen, a nogu sam slomio prvom UFC-ovom ‘pay per view‘ eventu nakon COVID-a, u prvoj potpuno krcatoj areni u Jacksonvilleu. Stavljam svoje tijelo na kocku, a oni su me stavili na preliminarni dio?", upitao se razočarani UFC-ov veteran u razgovoru za ESPN, pa odlučno dodao:

"Pokazat ću im da je to loša ideja. Na kraju dana, vjerojatno je tako i bolje jer je to dodatna motivacija. Pokazat ćete mi takvo nepoštovanje? Zar mislite da sam gotov? Da sam ovdje samo da vidim kako se osjećam? Ne, ovdje sam kako bih poslao poruku".

Novinarima ESPN-a Weidman je objasnio koliko je njegov put do povratka u kavez bio težak. Rekao je da je tijekom oporavka više želio biti uz svoju obitelj nego što je razmišljao o borbi. Sada je, međutim, ponovno, mentalno i fizički, spreman za akciju i sudjelovanje na novoj PPV priredbi. S obzirom na sve što je prošao, sama činjenica da će se ponovno boriti može se poimati kao veliki uspjeh za bivšeg prvaka.

"Zahvalniji sam nego ikad što sam ovdje jer nisam znao hoću li se doista moći vratiti. Sretan sam što sam ovdje", zaključio je 39-godišnji Amerikanac.

Linker
28. travanj 2024 18:32