UFC

Bivši svjetski boksački prvak: ‘Borio bih se protiv Conora u kavezu‘, Conor ekspresno uzvratio

Conor McGregor (lijevo) i Carl Froch (desno)

 Screenshot (youtube; Mcgregor Fast); Instagram (carl Froch)
Umirovljeni britanski boksač Carl Froch rado bi se okušao protiv McGregora

Conor McGregor bez ikakve dileme jedan je od najpoželjnijih protivnika za svakog MMA borca lake i velter kategorije, ali jako je poželjan protivnik i brojnim boksačima.

‘‘Notorious‘‘ je još 2017. godine boksao protiv Floyda Mayweathera u jednom od najvećih mečeva ikad, barem kad je u pitanju novac koji se vrtio i popraćenost od strane javnosti. Izgubio je Conor u desetoj rundi te borbe, a nakon toga više nije nastupao u boksačkom ringu.

Prilika za novi boksački meč otvorila se u podcastu ‘‘Froch on Fighting‘‘. Radi se o podcastu koji vodi proslavljeni, ali sada umirovljeni britanski boksač Carl Froch (33-2-0, 24 KO). 45-godišnji Froch nekoć je držao WBA, IBF i WBC titule svjetskog prvaka u kategoriji do 76 kilograma, a sada bi se rado obračunao s Conorom.

‘‘Niti jedan od njih ne zna boksati, zar ne? Mislim da sam prevelik i presnažan za obojicu.‘‘, rekao je Froch u svom podcastu, a pritom je davao osvrt na Conora McGregora i Jakea Paula.

‘‘Jake Paul, jedna ruka bila bi mi dovoljna za Jakea Paula. Conor McGregor bi mi možda napravio manje probleme, ali on je premal. Ne bih pretjerano trenirao niti za jednog od njih od dvojice. Ako bih se borio protiv Conora McGregora u kavezu, trenirao bih napornije, a s njim bih se rado borio u kavezu. Možda bih se time doveo u određene probleme i pozicije iz kojih se ne bih mogao tako lako izvući, ali mislim da bih se u kavezu borio protiv njega. Ima li to smisla? On je premalen.‘‘, poručio je Froch.

Kilažom Conor vjerojatno ne zaostaje previše za Frochom, ali engleski boksač imao bi 10 centimetara prednosti u visini i tri centimetra dulji raspon ruku. Froch poziva na borbu u kavezu, ali vjerojatno bi se i tu radilo o meču prema boksačkim ili nekakvim modificiranim pravilima u kojima bi mnoge MMA tehnike bile zabranjene.

Froch i Conor određene tenzije stvorili su još prošlo ljeto. McGregor je na Twitteru prijetio da će ‘‘zavrnuti vrat‘‘ Carlu Frochu, dok Froch nije ostao dužan.

‘‘McGregor je obrijao bradu otkako sam mu se obratio, zar ne? Rekao sam mu da ću ga zgrabiti za bradu i izvući van. On nije boksač i ne želi se boriti protiv mene, jer ja bih ga apsolutno uništio.‘‘, uzvratio je Froch.

Dojam je da obojica pokušavaju stvoriti određeni ‘‘hype‘‘ za međusobni obračun, jer do Conora su brzo došli Frochovi komentari iz podcasta i McGregor se oglasio putem Twittera.

‘‘Eddie Hearn, dogovori ovo, prijatelju.‘‘, poruka je McGregora.

Sve u svemu, McGregoru nikada neće ponestati opcija za protivnike i zanimljive mečeve, ali sljedeći na redu je Michael Chandler. McGregor i ‘‘Iron‘‘ će se boriti kasnije ove godine, vjerojatno tijekom jeseni ili početkom zime, a McGregor mora ozbiljno pristupiti toj borbi, jer Michael Chandler je itekako opasan protivnik.

Linker
14. travanj 2024 00:38