UFC

Bivši UFC-ov prvak tvrdi da ga je ‘tiranin‘ White ‘pokušao psihički dotući‘

Dana White
 JASON SILVA Agif via AFP
‘U borilačkom svijetu vam to funkcionira poput mafije. Oni imaju mafijašku taktiku u pregovorima‘

Bivši prvak u srednjoj kategoriji Luke Rockhold odlučio je ispaliti nekoliko hitaca prema predsjedniku UFC-a Dani Whiteu.

Rockhold je većinu svog novca zaradio kao borac i model, a kada je upitan da usporedi dva različita svijeta, otkrio je da se u ovom drugom poslu našao jer nije htio biti ovisan o UFC-u i nekorektnim ponudama.

"U borilačkom svijetu vam to funkcionira poput mafije. Oni imaju vrlo mafijašku taktiku u pregovorima, pokušavaju se za*ebavati s vama. A ja to nemam namjeru trpjeti. Ako ne znate svoju vrijednost, onda će vam netko drugi istu otkriti, a to će biti manje od onoga koliko zapravo vrijedite. Stoga, bolje vam je da znate svoju vrijednost. Jednom kada sam izgubio titulu, Dana White mi je prišao i pokušao me psihički dotući, ali to nisam htio trpjeti i odmah sam pokazao 'je*bi se' stav. Odlučio sam raditi ono što želim i dati do znanja da mi se ne može podvaliti neko sranje od ponude. To je razlog zbog kojeg sam počeo raditi kao model, čisto da ne ovisim o njima i da se mogu postaviti", izjavio je Rockhold za Rippin’ It podcast.

Bivši prvak potom je Whitea usporedio s tiraninom.

"Mi nemamo neko upravno tijelo, ali imamo egoističnog tipa koji se na neki način ponaša poput tiranina. Žalosno je da takav tip misli da je borac i da se može boriti. Ne razumijem ni zašto pokušava omalovažavati sve borce kada se on sam nije borio niti jedan dan u svom životu. Ti si promotor. Nama treba neko nadležno tijelo koje će ljudima omogućiti da dobiju ono što i zaslužuju. On ne igra ovu igru onako kako bi trebao", zaključio je 36-godišnji Amerikanac ovu temu.

Rockholda u akciji nismo gledali otkako ga je u srpnju 2019. u njegovom poluteškaškom debiju nokautirao danas aktualni prvak Jan Blachowicz. Iako se neko vrijeme pričalo da bi se Luke mogao vratiti i u 2020., to se na kraju nije dogodilo i sada je plan nešto drugačiji te uključuje povratak u srednju kategoriju.

"Nekakva realna prognoza kaže da bi se mogao vratiti na ljeto, tamo negdje krajem ljeta. Moram dobro pripremiti svoje tijelo. Konstantno imam problema s ramenom, ali se konačno situacija popravlja i dolazim do točke da imam samopouzdanja po tom pitanju. Trudim se vratiti u formu i to je sjajan osjećaj. Dobro je ponovno biti u dvorani, a polako se vraća i ona vatra u meni", otkrio je nedavno u razgovoru s TMZ Sportsom.

Linker
19. travanj 2024 17:16