UFC

Bivši UFC-ov prvak žestoko prozvao Danu Whitea: ‘Oteo mi je mnogo hrane iz usta, evo vam dva primjera!‘

Dana White

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Quinton ‘Rampage‘ Jackson ne može prijeći preko Whiteovih poslovnih poteza koji su se odrazili na njegovu zaradu

Quinton Jackson nedvojbeno je MMA ikona i čovjek čije će ime ostati trajno upisano u povijesnim knjigama PRIDE-a, ali i UFC-a. Nakon što je stekao veliku slavu u legendarnoj japanskoj promociji, "Rampage" se priključio UFC-u, a krajem svibnja 2007., nokautiravši Chucka Liddella, osvojio je i naslov u poluteškoj kategoriji, kojeg je i obranio dva i pol mjeseca kasnije pobijedivši (jednoglasnom sudačkom odlukom) Dana Hendersona. Unatoč lijepim danima koje je proveo u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji, Jackson ipak ne zaboravlja momente iz prošlosti koji su pokvarile njegov odnos s Danom Whiteom.

"Na kraju dana, moram poštovani Danu jer je biznismen, ali on mi je uzeo mnogo hrane iz usta. Napravio je to u više slučajeva, od ugovora s Reebokom, do mog plaćanja, pogledajte moj ugovor nakon što sam se borio s Chuckom Liddellom. Stojim pri tome 100%, oteo mi je puno novca!", rezolutan je bio 45-godišnji Amerikanac u posljednjoj epizodi JAXXON podcasta.

Jackson se i ranije žalio na "slučaj Reebok", a radi se o sljedećem; on je, naime, imao sponzorski ugovor s Reebokom i prije nego što je UFC 2014. godine također potpisao ugovor s američkim sportskim brendom, a u tom periodu nije mu bilo dozvoljeno nositi Reebokove hlačice u UFC-ovom oktogonu. To mu nije bilo dopušteno jer Reebok nije plaćao UFC-u naknadu, a takva restrikcija umanjivala je i Quintonova primanja od Reeboka. Nakon što je UFC potpisao ugovor s Reebokom kao službenim sponzorom, situacija je postala dijametralno suprotna i Jackson je, kao i ostali borci, bio prisiljen nositi isključivo Reebokovu opremu, što mu nije najbolje "sjelo". Osim toga, "Rampage" smatra da mu je UFC na neki način oteo sponzora. Drugi dio njegove kritike odnosi se na period u UFC-u koji je uslijedio nakon njegove borbe za titulu s Liddellom, kada je UFC, suprotno logici, s njim sklopio manje unosan ugovor od onog koji je prethodno imao.

Linker
30. travanj 2024 18:06