UFC

Bivšoj UFC-ovoj izazivačici suspenzija smanjena s četiri godine na 20 mjeseci

Jessica Penne
 Jessica Penne/Instagram
Bivša UFC-ova izazivačica i nekadašnja prvakinja Invicta FC-a Jessica Penne vratit će se borbama puno ranije od očekivanog, nakon što joj je USADA ublažila kaznu zbog pada na doping kontroli.

Penne (12-5 MMA, 1-3 UFC) je zaradila četverogodišnju suspenziju nakon pozitivnog testa u travnju 2019. godine, kada su u njenom uzorku otkrivene supstance sa liste zabranjenih. No, utvrđeno je da ih je borkinja nesvjesno uzela te joj je suspenzija smanjena na 20 mjeseci.

USADA je procijenila da Penne nije imala namjeru kršiti pravila i uzela je u obzir njenu suradnju s anti-dopinškom agencijom. Suspenzija je retroaktivna i teče od travnja 2019. godine, što znači da se već u prosincu ove godine može vratiti borbama.

37-godišnja Penne je posljednji nastup odradila još 2017. godine kada je poražena jednoglasnom odlukom od Danielle Taylor, a nakon toga je suspendirana na 18 mjeseci također zbog pozitivnog testa na zabranjene supstance. Trenutno je u nizu od tri poraza koji teče još od 2015. i borbe za titulu protiv Joanne Jedrzejczyk.

Linker
15. travanj 2024 04:18