UFC

Blachowicz sjajnom popkulturnom referencom uputio poruku Jonesu

Jan Blachowicz
 Screenshot/Youtube
Koketiranje Jona Jonesa s iznenadnim odlaskom u tešku kategoriju nikako se nije svidjelo glavnom kandidatu za njegovog idućeg protivnika, Janu Blachowiczu. Poljak je sa zadovoljstvom dočekao potvrdu kako su ti planovi propali te je Jonesu uputio jasnu poruku.

Trenutno nije poznato kad će se Jon Jones vratiti borbama i odraditi novu obranu titule prvaka poluteške kategorije. Kroz posljednje mjesece ponovno je prošao pravne probleme, a nakon što su se isti utišali, jedna izjava kako je spreman boriti se protiv Francisa Ngannoua pokrenula je lavinu medijskih intervencija s ciljem održavanja te borbe. Nakon nekoliko dana svojevrsne ludnice, i ta se priča utišala, a Jonesov odlazak među teškaše dogodit će se u jedno drugo vrijeme.

To nažalost nije još ništa otkrilo po pitanju UFC-ovih i njegovih planova. Imamo tek izjavu Dane Whitea kako ga se očekuje ovog ljeta, no o datumu, lokaciji pa čak niti protivniku ne znamo ništa. Ipak, nakon što je također White izjavio kako ozbiljno razmišlja o borbi u kojoj bi se Glover Teixeira i Dominick Reyes obračunali za poziciju kasnijeg izazivača, sve je jasnije kako će idući Jonesov protivnik biti Jan Blachowicz.

Poljak je taj status zapravo osigurao sredinom veljače pobjedom nad Coreyem Andersonom, u borbi koju je Jones pratio iz publike te već tada prihvatio izazov poljskog nokautera. Upravo zbog svega toga, Blachowicz se sve frustriraniji i nestrpljiviji, posebno dok promatra što se sve s Jonesom događa. Ipak, vjeruje kako je sad napokon sve to prošlo i da će se krenuti raditi na organizaciji njihove borbe. Tim putem postavio je objavu na Twitter u kojoj proziva Jonesa, a kao referencu je iskoristio kultni film Stanleya Kubricka, Isijavanje.

"Prvo se odlučiš sakriti u zatvoru, a onda pokušavaš promijeniti kategoriju. Uistinu činiš sve što možeš da bi izbjegao sudbinu, no nema mjesta za skrivanje Jonny. Jan je ovdje!", napisao je Poljak, zamijenivši "Johnyja" iz originalne scene sa svojim imenom.

37-godišnji Poljak svoj je napad na titulu apsolutno zaslužio. Slavio je u sedam od posljednjih osam borbi, doživjevši poraz tek od Thiaga Santosa. Dva borca koji su već prije borbe protiv njega prozivali Jona Jonesa, Coreya Andersona i Lukea Rockholda, u posljednjih je godinu dana brutalno nokautirao.

Linker
18. svibanj 2024 09:33