UFC

Blachowicz želi prvi srušiti Jonesa: 'Reyes je imao šansu, sad sam ja na redu!'

Jan Blachowicz
 Screenshot/Youtube
Jan Blachowicz je nokautom protiv Coreya Andersona prošlog vikenda izborio poziciju izazivača, ali nije siguran hoće li odmah dobiti priliku boriti se za pojas.

Čini se da bi UFC, a i dio fanova, radije gledali revanš aktualnog prvaka Jona Jonesa i Dominicka Reyesa, koji je prije dva tjedna sudačkom odlukom izgubio borbu za titulu. Blachowicz priznaje da bi ga takav rasplet naljutio.

"Ljutio bih se neko vrijeme kada bi dogovorili tu borbu. Ali čekat ću pobjednika tog revanša, čekao bih možda pola godine, ali ne predugo", rekao je Blachowicz.

"Došao je red na mene! Thiago Santos je imao šansu, Dominick je imao svoju šansu, sad sam ja na redu. Morao bih biti sljedeći izazivač i vjerujem da ću to postati. Oni su imali priliku i nisu uspjeli. Ja ću ju iskoristiti. Pobijedit ću, bit ću onaj koji je pobijedio Jona Jonesa", poručio je.

Jonesa je prozvao već iz oktogona odmah nakon pobjede nad Andersonom, dok je prvak sve gledao iz prvih redova.

"Znao sam da je tamo. Nakon borbe, znao sam da ga moram pronaći. Brzo sam ga pronašao i počeo pregovore oko sljedeće borbe. Rekao sam mu da je sljedeći. Svašta mi se tada događalo u glavi", opisao je Jan Blachowicz.

Poljski poluteškaš vjeruje da će mu UFC dati šansu nakon što je u posljednjih osam borbi ostvario sedam pobjeda i trenutno ima tri u nizu. S druge strane, Reyes je još uvijek bolje plasiran na UFC-ovom renkingu i sjajnom je predstavom u prve tri runde protiv Jonesa zaslužio priliku za revanš. Mnogi su borci, fanovi, pa i sam UFC-ov predsjednik Dana White vidjeli Reyesa kao pobjednika, a White nije odbacio mogućnost brzog revanša.

Blachowicz se ipak nada da će se njemu UFC prije javiti, a dodao je i da je, po njegovom mišljenju, Jones potpuno zasluženo pobijedio Reyesa.

"Gledao sam borbu, bilo je neizvjesno, vrlo dobra borba. Reyes mu je dao izazov, ali Jones je bio bolji. Malo, ali bolji. Gledao sam sa svojim trenerima, svi smo se složili da je bilo blizu, ali Jones je zasluženo pobijedio".

"Postoji li bolji način za postati izazivač od onakvog nokauta? Imam osjećaj da će mi se UFC uskoro javiti... Cijelog života čekam ovo. Tijekom svoje karijere sam puno putovao, bio sam dolje, sad sam u vrhu. Spreman sam mentalno i fizički. Moje cijelo tijelo spremno je za Jonesa. On me ne može slomiti, ja ću slomiti njega. Težak sam suparnik za bilo koga na svijetu. Vjerujem u svoje vještine. Znam da mogu biti najbolji na svijetu. Bit će to teška borba, ali ipak ju želim i vjerujem da ću ga pobijediti", rekao je Blachowicz.

UFC-u je ponudio riješenje za ostale rivale u diviziji: "Bit ću ja "matchmaker". Borit ću se protiv Jonesa za naslov prvaka. Reyes se može boriti protiv Thiaga Santosa, a pobjednik tog meča može se boriti protiv mene za titulu. Jone, što da ti kažem? Spreman sam. Pripremi se, idemo! Daj mi mjesto i vrijeme!", poručio je Blachowicz.

Linker
27. travanj 2024 07:14