UFC

Blachowiczu najbolji ranking karijere, ali vjerojatno lošiji od onog kojem se nadao

Jan Blachowicz
 Jason Silva / AGIF / AFP
UFC Fight Night 167 održan proteklog vikenda u Rio Ranchu donio je tek male promjene na UFC-ovim službenim ljestvicama. Ono najvažnije dogodilo se u poluteškoj kategoriji, gdje je Jan Blachowicz napravio skok, no vjerojatno manji od onog što je očekivao i bit će zanimljivo vidjeti hoće li mu trenutna pozicija biti dovoljna za osiguravanje pozicije izazivača.

Pobjeda nad Coreyem Anderson donijela Blachowiczu pomak za dva mjesta. Ispod sebe je ostavio upravo borca kojeg je savladao, ali i Daniela Cormiera, za kojeg je zapravo nejasno što još uvijek radi na poretku poluteške kategorije u koju se nema namjeru ikad više vratiti. Blachowicz je time postao četvrti borac ljestvice izazivača, što je njegov najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri, no vjerojatno i niži nego što se nakon pobjede nadao.

Osim prvaka Jonesa, Poljak ispred sebe ima još tri borca. To su Dominick Reyes, kojem je poraz protiv Jonesa prošlog tjedna zapravo donio uspon tri mjesta te dva prethodna Jonesova izazivača. Thiago Santos je tu vjerojatno iz razloga što je Blachowiczu nanio njegov jedini poraz u posljednjih osam borbi, a tu je i Anthony Smith koji se na proljeća vraća borbom protiv Glovera Teixeira. Janu svakako u prilog može ići činjenica da je i Dominick Reyes titulu napao dok se nalazio na četvrtom mjestu ljestvice.

Ostatak promjena na ljestvici ne donosi ništa dramatično, ali vrijedi spomenuti. Raulian Paiva je pobjedom nad Markom De La Rosom zamijenio mjesta sa svojim protivnikom te je trenutno 13. borac ljestvice muha kategorije, dok je Johnu Dodsonu pobjeda nad Nathanielom Woodom donijela također pomak za jedno mjesto, tako da je "Magician" sada 12. izazivač bantama. Pobjeda je napredak donijela Montani De La Rosi, koja je skočila na 11. mjesto muha kategorije, a njena protivnica Mara Romero Borella je pala dvije pozicije i trenutno je 15.

Sve ljestvice može pogledati OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 05:48