UFC

Blaydesu pristigao odgovor: 'Uvrijedio si sve žene, a zapravo nisi sposoban sklopiti jednu rečenicu'

Pearl Gonzalez i Curtis Blaydes
 screenshot/YouTube
Posljednje izjave UFC-ovog teškaša Curtisa Blaydesa rezultirale su odgovorom jedne od borkinja koje je prozvao. To je njegova sugrađanka Pearl Gonzalez koja nije krila razočaranje i gnjev te je uzvratila na jednako žestok način.

Nekako iz čista mira, većinom mirni i vrlo pažljivi Curtis Blaydes, prije nekoliko dana odlučio je objaviti žestoku kritiku na ponašanja određenih borkinja. U prvom planu tu je naveo one koje pokušavaju u prvi plan staviti svoj seksepil i na račun njega doći do fanova, ali i boljih prilika u UFC-u. Izrazio je svoje nezadovoljstvo takvom situacijom, uz osobnu kritiku tri borkinje koje je baš osobno naveo.

"Nemam namjeru miješati se u to kako one plaćaju svoje račune, nije mi važno ako to namjeravaju raditi putem svog tijela. Striptizete to isto rade i ne vidim problem u tome. Ali, moraju biti svjesne da tako nikad neće zaraditi poštovanje poput pravih radnika i pravih boraca. Ne možeš imati i sladoled i tortu, odaberi jedno. Ili ćeš se posvetiti radu i zaraditi novac na račun svojih sposobnosti i rezultata, ili ćeš prodavati fotografije u kupaćim kostimima, ali time ne možeš dobiti respekt koji dolazi sa znojem", napisao je tim putem Blaydes na Facebooku, nakon toga utvrdivši da Paige VanZant i Rachael Ostovich ne bi bile dio UFC-a da u prvi plan je prezentiraju svoje fizičke atribute.

I dok je sama usporedba sa striptizetama izuzetno neukusna, posebna kritika išla je na račun Invictine Pearl Gonzalez, čiji je Instagram profil prepun golišavih fotografija. I dok 150 tisuća njenih Instagram pratitelja to itekako odobrava, Blaydes je izjavio kako ona pet godina nije napredovala u MMA-u te da ostaje relevantna samo na račun "bikinija". Za razliku od VanZant i Ostovich, koje nisu komentirale izjave, Pearl je odlučili uzvratiti dodatnom "vatrom".

"Kolega borac komentira kako moje vještine nisu na nivou te kako me izgled drži relevantnom. Meni je nevjerojatno da ti danas imaš već toliko godina, a i dalje nisi sposoban sklopiti cijelu rečenicu", napisala je Pearl na Twitteru.

Blaydesov odgovor nije morala dugo čekati. UFC-ov teškaš je odgovorio kako je njegov govor takav zbog govorne mane, da bi nju pitao što je njen razlog za nedostatak vještina. Nije morao dugo čekati odgovor na to pitanje.

Kakva isprika! Ja sam osuđeni prijestupnik, a pročitala sam puno više knjiga od tebe. Maksimalno dajem sve od sebe svakog dana, u svakom segmentu života uključujući sport. U potpunosti sam posvećena svom napretku. Tvoje mišljenje je nebitno, prestati širiti mržnju brate!", napisala je, da bi onda dodala još nešto o samom Curtisu:

"Mi smo oboje iz Chicaga, grada prepunog nasilja. Negdje se moraš pronaći. Podržavala sam tog čovjeka jer je iz istog grada kao ja, bila sam fan. Umjesto da se obrati borkinjama i pita ih kako im pomoći, on kritizira? Curtis, nisi uvrijedio samo mene, uvrijedio si sve žene!"

Nakon toga je rasprava prestala, odnosno istu su u komentarima preuzeli fanovi, zauzevši jednu ili drugu stranu. Svakome je jasno da u onome što je Blaydes rekao ima puno istine, no isto tako su mu neke izjave i usporedbe bile pregrube, kao što je teško zaključiti odakle je došla potreba za takvim iskazivanjem frustracija. Također, neukusan način na koji je Pearl komentirala njegovu sposobnost komunikacije također je daleko od onoga kako bi to trebalo izgledati. Sve je ovo zapravo jedna bespotrebna rasprava profesionalnih sportaša koji bi se u ovim teškim vremenima trebali podržavati.

Linker
26. travanj 2024 05:43