UFC

Boljeg sparing partnera nije mogao pronaći: Francis Ngannou trenira s Ricom Verhoevenom!

Rico Verhoeven i Francis Ngannou

 Instagram (erick Nicksick)
UFC-ov prvak teške kategorije priprema se za siječanj i borbu protiv Ciryla Ganea

Kamerunac Francis Ngannou prolazi kroz pripreme za svoju prvu obranu titule UFC-ova prvaka teške kategorije. Njegov protivnik bit će privremeni prvak Ciryl Gane, a borba će se održati 22. siječnja naredne godine. Gane i Ngannou bivši su klupski kolege iz pariške dvorane MMA Factory, no Ngannou se s tom dvoranom razišao na ne baš lijep način.

Preselio je Ngannou u Ameriku nakon toga te se stacionirao u Las Vegasu i Xtreme Couture Gymu. Erick Nicksick zamijenio je Fernanda Lopeza na poziciji glavnog trenera odličnog ''Predatora'', a Ngannou je u trenutno posljednjem meču protiv Miočića izgledao uistinu fantastično. Ipak, Ciryl Gane također djeluje impresivno. Francuz se odlično kreće za jednog teškaša, a njegova tehnika u stojci također je impresivna.

S obzirom da je Gane nekadašnji Muay Thai borac, Francisu će dobro doći pomoć borca koji se danas pojavio u Xtreme Couture Gymu. Naime, Rico Verhoeven, jedan od najboljih kickboksača svijeta i Gloryjev prvak teške kategorije trenutno je u Las Vegasu te je odlučio trenirati s Francisom.

''Što ima ljudi? Treniram u Las Vegasu. Moram ostati aktivan. Sreo sam jednog tipa u Las Vegasu i on mi je rekao 'idemo trenirati.'. Odgovorio sam mu 'Može, zašto ne?' i to smo onda i napravili. Otišli smo odraditi trening.'', rekao je Verhoeven.

Ngannou se pridružio Ricovom šaljivom tonu i rekao je kako su se sreli na parkingu. Verhoeven se na to nadovezao:

''Pitao sam ga jesi li borac? Rekao sam da sam i ja također. Idemo odraditi nešto.'', dodao je Gloryjev prvak teške kategorije.

Glavni trener u Couture Gymu također se našalio priloživši fotografiju dvojice teškaša.

''Pronašao sam ovog tipa kako šeta po parkiralištu. Pomislio sam da bi mogao biti dobar sparing partner za ovaj kamp.'', napisao je Erick Nicksick.

U razgovoru za MMA Junkie, Nicksick je objasnio kako bi Verhoeven trebao ostati barem tjedan dana, no moguće je i produljenje suradnje, ovisno o podudaranju njihovih rasporeda. U svakom slučaju, Francis će zasigurno profitirati od suradnje s majstorom kickboxinga poput Rica Verhoevena.

Linker
03. svibanj 2024 07:56