UFC

Borba Rafaela Dos Anjosa i Islama Makhacheva još jednom otkazana

Rafael Dos Anjos
 screenshot (YouTube, UFC)
Borba brazilskog i ruskog borca ostavlja dojam kao da se nikad neće dogoditi

Više puta do sada ugovarana je međusobna borba Rafaela Dos Anjosa i Islama Makhacheva. Razloga je više. Prije svega je u prvom planu taj da je Brazilac jedan od rijetkih boraca koji otvoreno traži borbu protiv sjajnog Dagestanca, a tu su i neki dugovi ostali još iz vremena kad se Dos Anjos borio protiv Islamovog mentora i timskog kolege, Khabiba Nurmagomedova. Posljednji dogovoren termin za ovaj okršaj bio je 30. listopada ove godine, kad se u Abu Dhabiju održava UFC 267 priredbe. Kažemo bio je, budući da je borba još jednom otkazana. Razlog je ozljeda Brazilca, koji s istima u posljednje vrijeme uistinu nema sreće.

Ta vijest potvrđena je i od samih boraca. Naime, Makhachev je na Twitter postavio objavu u kojoj izjavljuje kako ne vjeruje da je Dos Anjos ozlijeđen. Brazilac mu je brzo odgovorio i to na vrlo oštar način. Rekao mu da on nema luksuz otkazivati borbu, budući da ima obitelj za koju se brine. Dodao je kako on, za razliku od Makhacheva, nema nekoga drugog da mu plaća račune. Tu možemo pretpostaviti kako misli na Khabiba.

Makhachev se trenutno nalazi na petom mjestu UFC-ove ljestvice izazivača lake kategorije. Tamo se našao unatoč tome što je savladao tek jednog rangiranog borca. I to borca koji je u ranking, na njegovo 15. mjesto, ubačen nedugo prije njihove borbe. Radi se ujedno o trenutno posljednjem Islamovom protivniku, Thiagu Moisesu. Sedmoplasirani Dos Anjos trebao mu je biti ispit za potvrdu pozicije na kojoj je smješten.

Trenutno kao najbolja opcija zamjenskog protivnika izgleda Dan Hooker. Samo je pitanje koliko bi Novozelanđanin bio spreman uskakati nakon cijele drame koju je prošao da bi samo uspio doputovati na UFC 266, gdje je proteklog vikenda savladao Nasrata Haqparasta.

Linker
22. travanj 2024 11:12