UFC

Borio se na sve tri stote priredbe: ‘Dive mi se, a mislio sam skinuti rukavice i ostaviti ih iza sebe‘

Jim Miller 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
U kavezu organizacije borio se rekordnih 42 puta: ‘Svakim danom ostavljam sve veći trag iza sebe - svi to žele‘

UFC ikona Jim Miller (37-17, 1 NC) smatra se jednim od najlegendarnijih boraca promocije. Upisao je najviše borbi u povijesti UFC-a, što ga je dovelo i do rekordnog broja pobjeda.

Njegov prvi nastup dogodio se na UFC-u 89 u pobjedi submissionom nad Davidom Baronom u listopadu 2008. godine, a od tada nije stao s ukupno 42 nastupa u oktogonu organizacije.

Njegov najnoviji ulazak u kavez bit će dio okrugle UFC 300 priredbe kada će rukavice ukrstiti s bivšim protivnikom Dustina Poiriera, Bobbyjem Greenom.

Treću stotu obljetnicu, obilježit će svojim ulaskom kao što je to napravio i na UFC-u 100 i UFC-u 200, a svaka od te tri borbe obilježile su neku prekretnicu u njegovoj karijeri.

Iako nikada nije držao pojas preko ramena, veteran ima lijepe uspomene u lakoj kategoriji.

Na UFC-u 100 u srpnju 2009. godine, "A-10" je pobijedio Maca Danziga kako bi se vratio u igru nakon što je upisao svoj drugi MMA poraz samo četiri mjeseca prije.

Nastavio je boriti se nevjerojatnih 18 puta prije nego što je zaradio svoje mjesto na „cardu“ UFC 200 priredbe, koju su predvodile Miesha Tate i Amanda Nunes.

Veliki hrvač ponovno je ostvario pobjedu, prekidom u prvoj rundi u lipnju 2016. godine protiv velikana lake kategorije svih vremena, Takanorija Gomija.

Iako je pobjeda ponovno udahnula novi život u njegovu karijeru na velikoj pozornici, počeo je ozbiljno razmišljati o umirovljenju.

"Bio sam vani u Las Vegasu kada me nazvao liječnik i rekao da imam lajmsku bolest. Bio sam spreman skinuti rukavice i ostaviti ih zauvijek iza sebe u oktogonu na UFC-u 200. Tada sam odlučio da ću otići iz sporta", rekao je Miller.

Ali bolest ga ipak nije zaustavila te je usprkos svemu nastavio svoju karijeru, u kojoj se nakon dijagnoze sučelio s najboljima u ligi uključujući Dustina Poiriera, Charlesa Oliveiru i Anthonyja Pettisa.

Njegova prisutnost u oktogonu je i dalje ista, a Miller je sada zamolio čelnog čovjeka UFC-a Danu Whitea da se bori na slijedećoj obljetnici u Las Vegasu.

Napast će iskusnog borca ​​Greena, s kojim se trebao sastati u 2021. i 2022. godini, ali su oba puta borbe otkazane.

Sada mu je u cilju upisati nevjerojatnu 27. pobjedu u UFC-u sa svojih 40 godina.

"Cijenim to što mi se borci dive. Mislim da je to ono što svi stvarno želimo. Odlično je što sam uspio ostaviti trag u kavezu. Nadam se da je trag koji ostavljam svakim danom sve veći. Zbog toga sam ponosan i sretan", rekao je Miller na Fitz Chats Podcastu.

Obožavatelji će ga ovog proljeća bez sumnje gledati u još jednom odličnom nastupu, a ostaje za vidjeti koliko će još trajati njegova slavna karijera. Unatoč tomu, svakako zaslužuje titulu kralja dugovječnosti, a njegovo će ime zauvijek biti pored ostalih velikana.

Linker
30. travanj 2024 14:48