UFC

Brazilka pala na doping deset dana prije borbe, zamjena već pronađena

Priscilla Cachoeira, Ariane Lipski i Veronica Macedo
UFC Fight Night 164, koji se 16. studenog održava u Sao Paulu, doživio je jednu promjenu na programu. Priscilla Cachoeira otkrila je kako je pala na doping testu, a UFC je brzo reagirao tako da će je u borbi protiv Ariane Lipski zamijeniti Veronica Macedo.

Priscillu Cachoeiru (8-3, 0-3 UFC) vjerojatno pamtite kao onu "ratnicu" kojoj je Mario Yamasaki dao sve moguće prilike da preokrene borbu protiv Valentine Shevchenko, da bi na kraju sve završilo najvećom dominacijom i najvećim batinama u UFC povijesti. Punih godinu dana ova se Brazilka oporavljala od te borbe, da bi se ove godine vratila, no bez uspjeha. Dva puta je nastupila i dva puta je poražena, a treću borbu trebala je imati za desetak dana u Sao Paulu. No, tamo se neće boriti.

Brazilka je pala na zabranjeni diuretik, a objasnila je kako je do toga došlo. Zapravo, priznala je svoju pogrešku. Naime, tijekom prošlomjesečnog posjeta majci osjetila je vrtoglavice i povišen krvni tlak pa joj je majka dala lijek koji inače ona koristi u takvim slučajevima. Priscilla nije provjerila sastav istog te nije otkrila kako se taj lijek nalazi na listi zabranjenih lijekova. Dva dana kasnije posjetila ju je USADA, nakon čega je dobila pozitivan nalaz doping testa te je prisiljena otkazati borbu.

Cachoeira se tako neće boriti protiv svoje sunarodnjakinje, bivše KSW prvakinje Ariane Lipski (11-5, 0-2 UFC). Trebala je to biti svojevrsna borba za ostanak u UFC-u, u kojoj bi obje tražile svoju prvu pobjedu. "Violence Queen" je inače iz KSW-a došla kao velika zvijezda i potencijal, no u prva dva nastupa nije se proslavila. Priliku da joj pokuša nanijeti treći poraz na kraju je prihvatila Veronica Macedo, koja je u borbu uskočila deset dana prije održavanja.

24-godišnja Macedo (6-4, 1-3 UFC) startala je svoju UFC karijeru s tri poraza, no posao je zadržala nakon što je ljetos u Urugvaju uspjela savladati Polyanu Vianu. Vrlo talentirana borkinja iz Venezuele nedavno je izjavila kako je napravila pogrešku prihvativši poziv UFC-a dok još nije bila spremna te da njeni pravi nastupi i rezultati tek sad kreću. Protiv Lipski će biti na vrlo zanimljivom ispitu, posebno jer je prihvatila borbu tako kratko prije održavanja.

Linker
24. travanj 2024 04:13