UFC

Brunson već gleda prema idućim borbama: 'Ta dvojica su ispred mene i slobodni su!'

Derek Brunson
 screenshot
Derek Brunson želi što prije ugovoriti novu borbu, a dva borca djeluju mu kao savršeni protivnici

Nakon što je već gotovo službeno proglašen "gatekeeperom" Top 5 poretka UFC-ove srednje kategorije te nakon što više nitko nije vjerovao da može napraviti nešto više, Derek Brunson postao je aktualniji nego ikad do sada. Pobjeda nad velikim potencijalom Edmenom Shahbazyna glasno je odjeknula te je Derek upisao treću pobjedu u nizu. A taj niz pokrenuo je kad je stigao u dvoranu kod Henryja Hoofta, trenera boraca poput Kamarua Usmana, Gilberta Burnsa, Vicentea Luquea i Michaela Chandlera. Rezultati se odmah vide. I ne samo rezultati, Brunson izgleda taktički nikad zrelije, više ne srlja i čvrsto se drži taktike.

Nismo sigurni hoće li Dereka ova pobjeda pomaknuti s osmog mjesta ljestvice izazivača, no svakako bi mu trebala donijeti priliku boriti se protiv nekoga bolje rangiranog. Bez preskakanja ikakvih prepreka, dvojica su mu već na umu i nema ništa protiv toga da već ugovori borbu protiv nekoga od njih.

"Hermansson ili Till mi zvuči sjajno. Obojica su rangirani bolje od mene i trenutno su slobodni", napisao je Brunson na Twitteru, označivši ljude zadužene za uparivanje UFC borbi.

Slobodan je i jednu poziciju bolje plasirani Kelvin Gastelum, no njega će možda pri osvježenim ljestvicama Derek čak preskočiti, a i nema toliko smisla uparivati borca s tri pobjede u nizu i onog s tri poraza. Till i Hermansson zato zvuče jako dobro. Obojica su se nedavno borili. Till je poražen od Roberta Whittakera, no njega bi trebala čekati duža pauza zbog ozljede koljena, dok je Hermansson savladao upravo gore spomenutog Gasteluma te traži nekoga od boraca iz samog vrha. Njega bi zbog toga trebala posebno nagovarati da prihvati Brunsona. Između Tilla i Hermanssona na rankingu se nalazi Yoel Romero, no njega će rijetko tko prozvati.

Osim toga, Brunson se već borio protiv Romera i to na samom početku svoje UFC karijere. Dobio je prve dvije runde, da bi u trećoj upoznao jednu od Romerovih najvećih kvaliteta, sposobnost da borbu koju gubi odjednom završi, najčešće upravo u posljednjoj dionici. Osim Romera, Brunsona su u UFC-u savladali još Robert Whittaker, Anderson Silva, Jacare Souza i Israel Adesanya, dok je ukupno u Octagonu upisao 12 pobjeda.

Linker
25. travanj 2024 18:58