UFC

Bryce Mitchell spreman je za povratak: ‘Odmah bi mogao osvojiti titulu, nema smisla čekati‘

Bryce Mitchell vs. Charles Rosa

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan od najvećih potencijala UFC-ove perolake kategorije, više od godinu dana izvan je pogona

Poprilično zanimljivo ime unutar UFC-ove perolake kategorije jeste Bryce Mitchell (14-0-0, 5-0 UFC). Uz Movsara Evloeva, Mitchell je jedini rangirani neporaženi borac u perolakoj kategoriji. Međutim, 27-godišnji ''Thug Nasty'' donekle je pao u zaborav. Više od godinu dana prošlo je od njegovog trenutno posljednjeg nastupa.

Bryce je krajem listopada protekle godine savladao Andrea Filija jednoglasnom sudačkom odlukom. Zauzeo je Mitchell i jedanaesto mjesto u poretku izazivača, ali dugo nismo imali prilike gledati ga na djelu. Prilikom gostovanja u MMA Houru, Mitchell je objasnio zašto je tako dugo pauzirao.

''Četiri mjeseca nisam mogao nositi niti namirnice svojom lijevom rukom, jer bila u fazi rehabilitacije. Trenirao sam jednom rukom, ali to nije isto, očito. Trebalo mi je nekoliko mjeseci da se oporavim i da u potpunosti ojačam hvat (grip). Sad se osjećam ugodno udarajući tom rukom.''

Slomio je Bryce ruku u meču protiv Filija, a oporavak je očito potrajao. Ipak, talentirani borac perolake kategorije dao je ponešto informacija u vezi idućeg meča, no nije mogao reći ništa konkretnije.

''Ne mogu ništa govoriti, ali dao sam svoj verbalni pristanak. Ne znam je li taj tip uopće zdrav ili ne, ali ja sam verbalno pristao i ubrzo će mi nešto pronaći. Ne požurujem ih.'', rekao je Mitchell, a pritom je otkrio kako se radi o velikom imenu koji bi mu stilski trebao odgovarati.

''Thug Nasty'' uvijek ima pregršt samopouzdanja pa tako ni nakon duge pauze, još uvijek silno vjeruje u svoje mogućnosti. 27-godišnji američki borac vjeruje kako je već sada najbolji borac unutar UFC-ove perolake kategorije. Ipak, svjestan je kako priliku za dokazivanje mora i zaslužiti.

''Dajte mi napad na pojas, nakon dvije velike pobjede. To ne smiju biti neke bezvezne pobjede, moraju biti velike dvije pobjede. Vjerujem da mogu pobijediti svakog i želim napasti pojas. Spreman sa zaraditi ga. Ako oni (UFC) misle da ga ne zaslužujem, to je u redu, ali dajte mi bilo koga tko će me odvesti do titule. Odmah bi mogao osvojiti titulu, nema smisla čekati.''

Alexander Volkanovski aktualni je prvak spomenute kategorije, a dojam je kako se on i Max Holloway kvalitetom ističu u odnosu na ostatak perolake kategorije. Međutim, borci poput Arnolda Allena, Brycea Mitchella i Movsara Evloeva polako kroče ka vrhu kategorije, a možda upravo netko od njih napravi pomutnju u samom vrhu.

Linker
16. travanj 2024 10:17