UFC

Cain Velasquez pred 'kečerski' debi: 'Ovo bi mogla biti moja budućnost!'

Cain Velasquez s trening partnerima
 Instagram
Ostao je samo jedan dan do subote 3. kolovoza, dana prvog "lucha libre" nastupa Caina Velasqueza, koji će reći puno toga o tome ima li nade u nastavak njegove MMA karijere. Ta vrata još uvijek nisu zatvorena, iako je Cain sam otkrio kako bi u ringu mogla biti njegova budućnost.

Cain se već nekoliko tjedana ozbiljno priprema za nastup u Mexico Cityju, na svojevrsnoj meksičkoj verziji "Wrestlemanije". Nastupit će u meču parova i to će biti njegov prvi "lucha libre" nastup koji je prije koji mjesec najavio. Zanimljivo je kako je uopće završio u tom svijetu, iako se zapravo radi o dijelu kulture kojoj pripada.

"Dok sam odrastao volio sam lucha libre, gledao sam borbe zajedno s roditeljima. Odlazili smo u Meksiko i kupovali igračke, maske i ring napravljen od drveta. Hrvanje je bilo veliki dio mog odrastanja i veliki je dio naše kulture", rekao je Cain reporteru Marku Raimondiju u velikom razgovoru za ESPN, nastavivši: "Ovo bi mogla biti moja budućnost. Što god sam pokušao, želio sam biti najbolji u tome. Jako sam kompetitivan i svaki dan dajem sve od sebe da naučim svaki potez koji mogu. Želim biti crni pojas u lucha, ako imaju pojaseve. To je moj trenutni cilj, biti najbolji luchador što mogu biti."

Posljednju MMA borbu Cain je imao u veljači, kad je već u prvih pola minute borbe poražen od Francisa Ngannoua. Trebao je to biti njegov veliki povratak, no na kraju je sve završilo novog ozljedom. Ovog puta je u pitanju bilo koljeno.

"Odmah nakon borbe sam osjetio koliko je loše. Nisam mogao postaviti noge kako sam htio. Onda je ipak krenulo nabolje pa sam i sada sve bolje", rekao je Cain nešto o ozljedi, a o njoj će ovisiti i njegov eventualni nastavak MMA karijere. Do tada će biti luchador, u čemu ga je podržao njegov najbolji prijatelj Daniel Cormier.

"Cain u profesionalnom hrvanju, meni to zvuči sjajno. Jako sam sretan zbog njega. Prošle godine otišli smo na jednu priredbu i vidio sam koliko se Cain dobro osjeća u tom cijelom okruženju i koliko mu to znači. On je fenomenalan sportaš i uvjeren sam kako će biti sjajan u tome. Jako sam uzbuđen oko njegovog prvog nastupa", rekao je DC, koji je zbog ovoga ostao bez Cainove pune pomoći u pripremama za borbu protiv Stipe Miočića.

MMA fanovi se nadaju kako još uvijek nisu vidjeli sve od Velasqueza, no sve će ovisiti o njegovom fizičkom stanju. Kod "skriptiranih" borbi puno je manja šansa za ozljedu, ali već ovaj nastup reći će nešto o tome što očekivati od njega. Ako u ringu osjeti uzbuđenje i kako tamo pripada, vrlo lako je za očekivati da će time karijera ovog velikog šampiona završiti.

Linker
03. svibanj 2024 09:10