UFC

Cannonier otkrio da je ozlijeđen i ostavio poruku Tillu

Jared Cannonier
 Thiago Ribeiro / AGIF / AFP
UFC 248 borba Jareda Cannoniera i Darrena Tilla neće se dogoditi zbog ozljede koju je Cannonier prošlog tjedna doživio. I to se dogodilo malo prije nego je Till napokon prihvatio borbu, koja se sad na kraju neće održati. Osim toga je otkrio kako ide na operaciju te da ga čeka pauza do jeseni.

Nažalost, cijela trakavica oko vrlo zanimljive borbe srednje kategorije završila je na najgori mogući način. Ona se neće dogoditi i to zbog ozljede jednog od sudionika. Sjajna forma Jareda Cannoniera nakratko je prekinuta zbog ozbiljne ozljede koju je doživio dok se prošlog vikenda nalazio u Houstonu, gdje se održavao UFC 247. On je tamo došao prije svega porazgovarati sa svojim poslodavcima, a kako nije namjeravao napraviti pauzu od treninga, tamo je odradio onaj na kojem mu se dogodila ozljeda koja će ga neko vrijeme udaljiti iz dvorane i borilišta.

Tu ozljedu otkrio je putem objave na Instagramu, kojom se izravno obratio svom nesuđenom protivniku kojeg je, kako se iz objave čini, poprilično dugo čekao.

"Darren, drago mi je da si napokon pronašao malo hrabrosti i da si konačno prihvatio borbu. U ponedjeljak. Dva dana nakon što sam ja doživio potpunu rupturu mog lijevog prsnog mišića. Kad se to dogodilo, u subotu 7. veljače, bio sam u Houstonu da bih razgovarao s UFC-om o tome zašto ti ne želiš prihvatiti borbu. Da si odmah prihvatio kad su borbu ponudili, a ne konstantno izbjegavao, ja bih sad bio u Phoenixu i pripremao se prebiti te. Ne krivim te, zapravo možda te i krivim. Nebitno, u utorak odlazim na operaciju. Budeš li i dalje u ovoj kategoriji, vidimo se na jesen", napisao je Cannonier u svojoj objavi.

Ova ozljeda, ako ništa drugo, barem olakšava situaciju u kategoriji. Kao najbolja opcija u ovom trenutku izgleda borba Roberta Whittakera i Darrena Tilla, s kojom se ne mora žuriti budući da je Paulo Costa borac koji će idući dobiti priliku napasti titulu, neovisno o tome bude li ona i dalje kod Israela Adesanye ili mu je Yoel Romero 7. ožujka preotme. U tom slučaju Till i Whittaker bi se obračunali oko idućeg, dok će se za Cannoniera već pojaviti opcija do jeseni, kad on bude spreman ponovno ući u poznato oktogonalno borilište.

Linker
27. travanj 2024 04:14