UFC

Carolina otkrila što joj je donijelo pobjedu u meču s Ivanom Petrović: ‘Ona je sjajna borkinja, ali...‘

Ivana Petrović i Luana Carolina

 HANDOUT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Handout/getty Images/profimedia
Brazilska borkinja vratila se na UFC-ov pobjednički kolosijek nakon dva uzastopna poraza

Luana Carolina pobijedila je Ivanu Petrović jednoglasnom odlukom sudaca u preliminarnoj borbi UFC on ESPN 74 priredbe održane prošlog vikenda u Las Vegasu. Brazilska borkinja vratila se tako na pobjednički kolosijek u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji prekinuvši niz od dva uzastopna poraza, a nakon pobjede nad Hrvaticom s norveškom adresom, Carolina je iznijela i svoje prve dojmove.

"Uopće nisam iznenađena, znala sam da je sjajna i neporažena borkinja, koja može rušiti ljude. Shvaćala sam koliki je izazov preda mnom. Ona je sjajna sportašica, ali vjerovala sam u ono što sam iznijela na stol. Sjajna je sportašica, ali i ja sam izvrsna", rekla je 30-godišnjakinja rođena u São Paulu na medijskoj konferenciji nakon borbe, pa nastavila:

"Trenutno stvarno želim plesati. To je ono što osjećam, dođe mi da ustanem i otplešem. Nisam osjećala pritisak i bila sam vrlo mirna zbog treninga i svega što smo radili. Osjećala sam da ću pobijediti zbog svega što sam učinila da bih se pripremila za pobjedu. Kad sam sretna onda se najbolje borim. Čak mi i moj psiholog kaže da sam nezaustavljiva kad sam sretna. Kada sam sretna i kada sam svoja, bolje se borim".

Carolina je, mogli bismo reći, zapravo odlično detektirala segment koji je uvelike presudio subotnji okršaj između nje i Ivane, a to je onaj psihološki. Brazilka je, kako i sama kaže, bila poprilično opuštena i mirna u oktogonu, dok se na Ivani od samog početka meča mogla iščitati nervoza i impresioniranost velikom scenom, što je sasvim razumljivo s obzirom na pritisak kojeg nosi debitantski nastup u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Luani je, s druge strane, ovo bio sedmi nastup pod svjetlima UFC-a, a stečeno je iskustvo pretvorila u svoje možda i najjače oružje protiv hrvatske borkinje.

Za kraj je "Dread" govorila i o svojim planovima za budućnost.

"Želim se boriti u São Paulu. Stvarno se želim boriti u São Paulu. U Riju sam se borila u svojoj prvoj borbi u UFC-u. Bilo je već osam borbi, ali se više nisam borila u Brazilu. Želim se boriti u São Paulu studenom. Želim se boriti u svom susjedstvu i pred svojim ljudima. Bit će puno navijača, volimo biti primijećeni i bučni gdje god se nalazili Voljela bih se boriti tamo, a što se tiče imena protivnice, neka moj menadžer razgovora o tome i donese odluku", zaključila je brazilska borkinja.

Linker
22. travanj 2024 12:11