UFC

Čekanju je došao kraj! Michael Chandler ima novog protivnika, Conor McGregor ispada iz ‘igre‘!

Michael Chandler

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
38-godišnji Michael Chandler konačno je preuzeo konce u svoje ruke

Jednoj velikoj MMA "sapunici" došao je kraj! Još u drugom mjesecu prošle godine najavljeno je kako će Michael Chandler i Conor McGregor obavljati ulogu glavnih trenera u sklopu "The Ultimate Fighter" showa, a sezona će kulminirati njihovim međusobnim okršajem.

Vjerovalo se kako će Conor i Chandler odraditi taj meč nekad tijeko druge polovice 2023. godine, ali ne samo da se nisu borili u tom terminu, nego njihov meč nije ni imao službeni datum. Čekanje se nastavilo tijekom ove kalendarske godine, McGregor i Chandler konačno su trebali ukrstiti rukavice na UFC 303 eventu održanom krajem šestog mjeseca.

Nažalost po sve koji željno iščekuju Conorov povratak, Irac se ozlijedio nekoliko tjedana uoči eventa i otkazao je svoj povratnički nastup. Navodio je McGregor kako ozljeda nožnog prsta nije preteška, ali želi se vratiti maksimalno spreman. Očekivao se novi datum borbe u osmom ili devetom mjesecu, no evo nas na polovici devetog mjeseca, a taj meč još uvijek nema novi datum.

Dana White prije nekoliko dana otkrio je kako McGregora nećemo gledati tijekom 2024. godine i njegov povratak u kavez možemo očekivati početkom 2025. godine. Vjerujemo da bi Michael Chandler pristao čekati kada bi imao garanciju Conorovog povratka, ali Michael je i sam postao svjestan da se meč neprestano odgađa, a njegovom čekanju nema kraja. Stoga je Chandler napokon tome stao na kraj i preuzeo konce u svoje ruke.

Sinoć je došlo do nagle promjene situacije

Vrlo sadržajna bila je protekla noć, barem po pitanju ove sage između McGregora i Chandlera. Sve je započelo intervjuom Dane White za "Spinnin Backfist". Gledajući rang ljestvicu lake kategorije, voditelj "podcasta" pitao je Whitea zašto McGregor nije rangiran. Dana je pojasnio kako je predugo inaktivan, na što je voditelj sugerirao kako je Michael Chandler gotovo jednako dugo izvan kaveza, ali ipak je rangiran. Uslijedilo je pitanje voditelja:

"Hoće li Chandler i dalje biti Conorov protivnik?", a tu je uslijedio iznenađujuć odgovor Dane Whitea.

"Ne. Chandler je rekao: ‘Gotov sam s čekanjem. Želim se boriti‘. Stvarno je to rekao.", otkrio je Dana.

Nedugo nakon što je Whiteova izjava počela kružiti društvenim mrežama, oglasio se i Conor McGregor. Irac se javio putem Twittera, a Chandlera je optužio kako se "preplašio" borbe protiv njega.

"Chandler je vidio kako sam obranio rušenje (na sparingu) i službeno je pobjegao. Ja sam trenutno u Hard Rock hotelu na Floridi kako bih gledao ‘bare knuckle‘ večeras. Ranije danas testiran sam na doping od strane DFSI. Dajte mi datum borbe!", napisao je Conor.

O sparingu koji McGregor spominje pisali smo vam prije dva dana. "Notorious" je postavio nove snimke s treninga, a u jednom trenutku sparinga vidljivo je kako uspješno brani rušenje. Pokušao je McGregor isprovocirati Chandlera navodeći da se "prepao", ali Chandler je ostao pri svojoj odluci.

Kao potvrdu da više ne planira čekati McGregora, Chandler je odlučio najaviti svoj sljedeći nastup. "Irona" čeka nastup na UFC 309 eventu u Madison Square Gardenu, a ta priredba na rasporedu je 16. studenog (11. mjesec). Program priredbe trebali bi predvoditi Stipe Miočić i Jon Jones, a Michael Chandler borit će se protiv Charlesa Oliveira.

Zapravo se radi o revanšu jer Chandler i Oliveira borili su se u petom mjesecu 2021. godine za UFC-ov pojas u lakoj kategoriji. Chandler je taj meč izgubio tehničkim nokautom u drugoj rundi, ali tijekom prve runde imao je uzdrmanog Oliveiru i bio je blizu pobjede. Tri i pol godine kasnije, čeka nas revanš, a Chandler je detaljno pojasnio svoju odluku putem videa na društvenim mrežama.

"Ne planiram ni odgovoriti na glupi ‘tvit‘ u kojem se ponaša kao da sam ja pobjegao od borbe. Činjenica je da je Conor najnepouzdanije ljudsko biće koje je ikada zakoračilo u ovaj sport. Što ću učiniti? Borit ću se protiv Charlesa Oliveire! Zašto ću se boriti protiv Charlesa Oliveire? Pod broj 1, to je sjajan meč. Pod broj 2, ovo je za mene meč iskupljenja protiv tipa koji je u poštenoj borbi ukrao moj san, uništio je moj san o tome da postanem UFC-ovim prvakom.", rekao je Chandler putem Instagrama.

U nastavku obraćanja fanovima Chandler je istaknuo kako će meč između njega i Oliveire biti meč za status sljedećeg izazivača (nakon što Arman Tsarukyan odradi meč protiv Islama Makhacheva), a Michael je dodao kako će nakon borbe s Oliveirom imati nekoliko opcija.

"Ako se Conor konačno sredi i uspije povezati nekoliko trijeznih dana, nekoliko dana gdje zapravo trenira i dobro se osjeća i ako napokon uspije stati iza svog obećanja o ‘najvećem povratku u povijesti borilačkih sportova‘, onda ću se boriti protiv njega, nakon što porazim Charlesa Oliveiru. U suprotnom, Islam Makhachev, ti si sljedeći tijekom 2025. godine, a ja ću postati prvakom tijekom 2025."

Michael Chandler uzaludno je čekao, ali on je sada taj koji drži konce u svojim rukama!

Prvo što pada na pamet mnogima nakon ovakve odluke Chandlera svakako je misao kako je "Iron" izgubio jako puno vremena čekajući meč koji se nije dogodio, a upitno je hoće li se ikad dogoditi. 38-godišnji Michael mogao je biti znatno aktivniji u periodu tijekom kojeg je čekao McGregora i činjenica je da to vrijeme odlazi u nepovrat i nije najbolje iskorišteno od strane Chandlera.

Često je Michael bio i predmet ismijavanja od strane MMA fanova, ali i samog McGregora. Mnogi pamte scenu iz "Ultimate Fightera" gdje McGregor predlaže Chandleru da se bore u srednjoj kategoriji, na što Chandler odgovara kako će pristati na to. Conor mu ekspresno odgovara riječima: "Radit ćeš onako kako ti bude rečeno", dajući mu do znanja da nije on taj koji diktira uvjete, već je to sam Conor u suradnji s UFC-om.

Nebrojene su situacije gdje bi Conor objavljivao slike s treninga, najavio skorašnji povratak, a Chandler bi uporno čekao. McGregor bi mu ponekad i prijetio govoreći kako "meč otpada" i navodi neka druga imena kao svoje potencijalne protivnike, što je bio samo još jedan znak da McGregor upravlja situacijom, dok Chandler uistinu radi onako kako mu je rečeno.

Međutim, situacija se naglo promijenila. Chandler je otkrio kako je odluku donio prije otprilike četiri tjedna, a jedan od glavnih razloga je Conorova nepouzdanost.

"Nikada nemate konkretan datum s Conorom, ali ovdje se ne radi o tome da sam ja ostao bez meča s Conorom. Conor je ostao bez meča protiv mene, ali ja sam i dalje njegov idući protivnik. Ako se on ikada odluči vratiti, taj povratak ide isključivo preko mene, jer on sada mora dokazati ljudima da se ne boji meča sa mnom.", poručio je Chandler i apsolutno je u pravu.

Conor McGregor uistinu se pokazao nepouzdanim, a još jedan dokaz je video koji je prije nekoliko dana također počeo kružiti društvenim mrežama. McGregor nas u jednom trenutku uvjerava da se priprema za meč objavljujući snimku sparinga, a nedugo poslije u javnost izlazi snimka koja prikazuje McGregora kako žestoko "partija" u New Jerseyju, glumeći konobara u nekakvom baru. Irac se jednostavno ne ponaša kao profesionalni sportaš i gotovo je sigurno da se njegov povratak neće ni dogoditi. Ako se ipak dogodi, Chandler je u pravu, McGregor će se morati dokazati u meču protiv njega.

Vidljivo je kako se McGregor unervozio nakon što je Michael Chandler krenuo dalje i odabrao Charlesa Oliveiru kao svog sljedećeg protivnika. Prvo se dogodio onaj "tvit" gdje pokušava uvjeriti javnost da se Chandler "preplašio", a kasnije je Conor istaknuo kako se meč između njega i Chandlera još uvijek može dogoditi, neovisno o okršaju Michaela i Charlesa Oliveire.

"Sretan sam zbog njihovog meča. To će se dogoditi u studenom (11. mjesec), a Chandler i ja možda se možemo boriti nakon toga, ako me UFC već neće staviti na neki event u 12., prvom ili drugom mjesecu.", objasnio je Conor.

Dakle, Chandler je svakako nepotrebno gubio vrijeme, ali konačno se i sam pomirio s tom činjenicom, a zatim je istupio i ovladao situacijom. Imidž Conora McGregora narušen je cjelokupnom situacijom i ukoliko želi popraviti svoju reputaciju, McGregor će morati prionuti na pripreme i konačno ugovoriti taj meč protiv Michaela Chandlera. Ipak, šanse da McGregor izgura kompletne pripreme trenutno su mizerne. Conoru nedostaje motivacije i discipline, a to je nešto bez čega nema što tražiti na ovako visokoj razini u profesionalnom sportu.

Linker
14. rujan 2024 15:16