UFC

Cerrone unio promjenu u pripreme: 'To je radio po prvi put nakon dugo vremena'

Donald Cerrone
 Roslan RAHMAN / AFP
Donald Cerrone se za subotnju borbu protiv Nika Pricea pripremao na poseban način

Četiri poraza u nizu izuzetno su neugodna pojava, a pet je nešto nakon čega je rijetko koji borac uspio zadržati svoj posao u UFC-u. Iako se Donald Cerrone oko toga vjerojatno ne mora brinuti, nema sumnje kako u subotnju borbu protiv Nika Pricea ipak ulazi sa svojevrsnim imperativom, ako ne i pristiskom da mora pod svaku cijenu doći do pobjede.

Cowboy je nakon Tonyja Fergusona, Justina Gaethjea, Conora McGregora i Anthonyja Pettisa ipak dobio svojevrsnog protivnika po mjeri. Niko Price borac je koji voli akciju i preferira od početka krenuti agresivno, a to je nešto što voli i Cerrone. No, upravo takav stav u posljednjim ga je borbama koštao te je u pripremama za ovu ipak odlučio promijeniti neke stvari. Tako je Brett Okamoto s ESPN-a otkrio jako zanimljivu informaciju koju mu je otkrio Donaldov trener Jafari Vanier.

"Zanimljivost koju mi je rekao trener Cowboya Cerronea, Jafari Vanier. Ovaj kamp je prvi unutar dugo vremena u kojem je Cowboy redovno sparirao, čak dva puta tjedno. Jedna od ideja bila je suprotstaviti ga mladim i njemu nepoznatim trening partnerima, a fokus je bio na tome da ne bude pogođen", otkrio je Okamoto.

Cerrone je tehnički svakako kvalitetniji borac od Pricea, no s druge strane ovaj ima jači udarac kojim je sposoban svakoga nokautirati. Osim toga, Price je snalažljiv te je već nekoliko puta dolazio do pobjeda prekidima iz potpuno neočekivanih pozicija. No, niti on trenutno nije u najboljoj formi, sa samo dvije pobjede u posljednjih pet borbi. Eventualna pobjeda nad Cerroneom bila bi mu svakako najveća u karijeri i prilika za svojevrsni uzlet prema još atraktivnijim i jačim borbama. Ne treba čuditi što je Cerrone fokus okrenuo upravo izbjegavanju udaraca, jer bi mu to mogao biti najlakši put prema pobjedi. Možda manje atraktivan, ali u ovoj situaciji svakako efektan.

Također je zanimljvo za navesti kako je Cerrone prije samo četiri dana po drugi put postao otac. Nakon što se to prvi put dogodilo, napravio je seriju od tri impresivne pobjede, a tada se pričalo kako je "Daddy Cerrone" fokusiraniji i motiviraniji. Iako je od dolaska prinove prošlo tako kratko vremena, Cerrone tvrdi kako je uspio ostati potpuno fokusiran na pripreme i ono što ga za vikend čeka u Octagonu. Njegov okršaj protiv Pricea inače je sunaslovna borba na programu koji predvode Tyron Woodley i Colby Covington.

Linker
24. travanj 2024 02:05