UFC

Chael Sonnen opet iznio teške tvrdnje, a sada se na ‘tapeti‘ našao Charles Oliveira: ‘On ne bi postojao bez Tonyja Fergusona!‘

Tony Ferguson

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Nakon Fergusona je dobio priliku napasti pojas

Chael Sonnen misli da Charles Oliveira mora zahvaliti Tonyju Fergusonu što mu je pomogao da postane jedna od najvećih zvijezdi u UFC-u. Oliveira je zaradio priliku za naslov nakon pobjede nad Fergusonom na UFC-u 256 te je osvojio upražnjeni naslov u lakoj kategoriji nokautom protiv Michaela Chandlera na UFC-u 262. “Do Bronx” je zatim nanizao uzastopne pobjede protiv Dustina Poiriera i Justina Gaethjea prije nego što je njegov niz zaustavio Islam Makhachev. Međutim, vratio se na pobjedničke staze tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Beneila Dariusha na UFC-u 289 i zaradio još jedan pokušaj za naslov.

Oliveira (34-9, 22-9 UFC) jedna je od najomiljenijih zvijezda u organizacija te je često predvodio priredbe, a to će ponoviti i na UFC-u 294 21. listopada u Abu Dhabiju protiv Makhacheva. Prema Sonnenu, njegov status uvelike ima veze s time što mu je Ferguson dao priliku.

“Charles Oliveira ne postoji bez Tonyja Fergusona. On je sjajan borac, ali prvih pet boraca bili su zvijezde, a ostali u top 10 nisu. Nitko Charlesu ne bi pružio priliku, a Ferguson jest. Ne znam je li ikada zahvalio Tonyju i ne znam bi li se složio sa mnom, ali u pravu sam. Njegova priča i njegov uspon ne postoje bez Tonyja Fergusona.”

Ferguson (25-8, 15-6 UFC) pokušat će napraviti zaokret u karijeri kada se suprotstavi Bobbyju Greenu u subotu. Sonnen priznaje da je Ferguson u teškoj situaciji u svojoj karijeri, ali neće potpuno otpisati svog prijatelja i bivšeg suigrača.

"Nervozan sam zbog toga. Stalo mi je do Tonyja i gledao sam Tonyja. Razmislite o ovom sportu bez nekoga poput Tonyja. To je jako teška stvar. Možda ga pokušavam promovirati. S Tonyjem Fergusonom nije se igrati, ali nije ni s Bobbyjem Greenom. Bobby Green je dobar borac, ali smatram da će se ‘El Cucuy‘ vratiti tamo gdje je prije ordinirao”, zaključio je.

Linker
05. svibanj 2024 05:50