UFC

Chael Sonnen otkriva: ‘Jon Jones nikoga se ne boji, pristao je boriti se i protiv Pavlovicha‘

Jon Jones

 Chris Graythen/Getty images/Profimedia
Umirovljeni Sonnen otkrio je nekoliko zanimljivih informacija o Jonesovom nastavku karijere

Dugo smo čekali UFC-ovu službenu potvrdu meča između Stipe Miočića i Jona Jonesa, a bilo je trenutaka kada smo počeli prihvaćati mogućnost da se taj meč neće niti dogoditi. Šuškalo se o potencijalnom meču između Jona Jonesa i Sergeija Pavlovicha, ali ranije ovaj mejsec ipak je došla potvrda kojoj smo se nadali.

Miočić će biti prvi Jonesov izazivač za titulu u teškoj kategoriji, borba će predvoditi UFC 295 event koji će se održati 11. studenog (11. mjesec) u New Yorku. Teško UFC može ponuditi nešto bolje od okršaja jednog od najboljih boraca u povijesti (Jones) i najboljeg teškaša u povijesti UFC-a (Miočić). Fanovi su zadovoljni, iako je Miočić u poznim godinama i za tri tjedna proslavit će 41. rođendan.

Porazi li Jones najvećeg teškaša u povijesti, sigurno će naići na određene kritike zbog Miočićevih godina i dugog izbivanja iz kaveza. Stipe se nije borio od trećeg mjeseca 2021. godine, a njegova pauza oduljit će se na više od dvije i pol godine. Jonesu će kritičari spočitavati da se borio protiv ‘‘potrošenog i starog‘‘ borca, te da izbjegava ‘‘mlade i gladne‘‘ teškaše poput Sergeija Pavlovicha i Toma Aspinalla. Odluči li se Jones povući nakon eventualne pobjede nad Miočićem, kritičari će postati još glasniji.

Međutim, ako je vjerovati Chaelu Sonnenu, Jon Jones neće se povući nakon meča protiv Miočića, a ‘‘Bones‘‘ je navodno spreman obračunati se i s tom novom generacijom teškaša koja bi ga trebala ugroziti.

‘‘Dat ću vam ponešto insajderskih informacija. UFC nije znao hoće li uspjeti dogovoriti se sa Stipom i Jon Jones je upitan: ‘Hoćeš li se boriti protiv Sergeija Pavlovicha?‘. On (Jones) je pristao na taj meč, jer Jon Jones se nikoga ne boji. Ne volim Jona Jonesa, ali ispričat ću vam priču onako kako se dogodilo i pogrešno je vjerovati da se Jon Jones nekoga boji. Boli me što mu moram dati tako velik kompliment. On je nekoć rekao da imam sise, a ja ga ovdje branim. To su prsni mišići, Jone.‘‘, rekao je Sonnen za MMA Junkie.

Što se tiče Jonesovog potencijalnog povlačenja iz sporta nakon meča s Miočićem, Sonnen smatra da se to neće dogoditi iz financijskih razloga.

‘‘Jon se bori za novac. On nema dovoljno novca da se umirovi. Ne govorim to da ga uvrijedim, ali on jednostavno nema dovoljno novca za mirovinu. Nije uopće upitno hoće li se nastaviti boriti. Sva ta priča o umirovljenju je užasna i udaljava ga od fanova.‘‘, zaključio je Sonnen.

Ne bi bilo pretjerano iznenađujuće ako se 36-godišnji Jon Jones odluči povući iz sporta nakon meča protiv Miočića. Isto tako, nije pretjerano iznenađujuća informacija da Jones možda uistinu nema dovoljno novca za mirno umirovljenje. Njegov raskalašeni način života sigurno ga je koštao mnogo novca, a dobar dio svoje karijere Jones nije zarađivao neke basnoslovne cifre novca.

Vrijeme će na kraju sve pokazati.

Linker
03. svibanj 2024 06:34