UFC

Chandler debitira na priredbi s Conorom i Poirierom, napokon mu je poznat i protivnik

Michael Chandler
 screenshot/YouTube
Michael Chandler i Dan Hooker nova su akvizicija UFC 257 priredbe

Napokon smo dočekali informacije o UFC debi nastupu Michaela Chandlera. Veliko pojačanje iz Bellatora gledat ćemo već na jednoj od prvih priredbi u 2021. godini, što je zapravo bilo i za očekivati nakon što je nedavno objavio kako je krenuo s pripremnim kampom. Sad je poznato kad, gdje i protiv koga će ući u Octagon.

Kako obavještavaju vodeći mediji, izbor protivnika pao je na Dana Hookera, koji ipak nije bio glavni favorit, ali se cijelo vrijeme spominjao kao moguća opcija. Novozelanđanin se nije borio od lipnja, kad je u sjajnoj borbi na pet rundi poražen od Dustina Poiriera. Prije toga je početkom godine savladao Paula Feldera, u jednoj od najbolji borbi 2020. godine. Spomenuti poraz mu je tek drugi u posljednjih devet borbi. Na službenoj ljestvici izazivača lake kategorije, Hooker se nalazi na šestom mjestu.

Borba 34-godišnjeg Chandlera i četiri godine mlađeg Hookera još uvijek nije službeno potvrđena, ali upućeni otkrivaju kako su dogovoreni svi uvjeti te da bi ista trebala u idućim danima biti finalizirana. Velika je mogućnost da borba automatski postane i sunaslovna na programu kojem će biti pridodana, a to je UFC 257 kojeg 23. siječnja na Fight Islandu predvode Conor McGregor i Dustina Poirier.

Chandler će tako imati priliku u UFC debiju odmah uskočiti na značajnu poziciju unutar Top 10 poretka, no takva borba se za njega i očekivala nakon što je nedugo po dolasku u promociju već bio zamjenski borac okršaja za titulu između Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea.

Linker
14. travanj 2024 21:59