UFC

Chandler i Oliveira postigli najmanju ovogodišnju prodaju UFC prijenosa

Charles Oliveira i Michael Chandler
 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Potraga za nasljednikom Khabiba Nurmagomedova ipak nije postigla velik interes kod Amerikanaca

Iako je UFC 262 priredba izgledala spektakularno te je krcata dvorana u Houstonu mogla uživati u sjajnim borbama, veći interes na području cijelog SAD-a UFC ipak nije uspjela postići.

Kako javlja Aaron Bronsteter s TSN-a, preko ESPN+ servisa prodano je nešto više od 300 tisuća prijenosa na području SAD-a. Iako američki borilački portali pišu kako je to dobra brojka, budući da na programu nije bilo nikoga od najvećih zvijezda, UFC se sigurno nadao da će sama priča o promoviranju novog prvaka ostvariti veći uspjeh. Ipak, trebat će nešto više da se od Charlesa Oliveire napravi borca zbog kojeg će i prosječni pratitelji sporta odlučiti platiti ne baš malu cijenu prijenosa.

Za usporedbu vrijedi spomenuti preostale ovogodišnje priredbe. UFC 261 predvođen borbom Usmana i Masvidalom došao je do 700 tisuća, što je također bilo manje od njihove prošlogodišnje prva borbe. Za UFC 260 predvođen Miočićem i Ngannouom podaci o prodaji prijenosa nisu nikad objavljeni, dok je UFC 259 s Blachowiczem i Adesanyom u glavnim ulogama dostigao 800 tisuća prijenosa. Usman i Burns s UFC 258 priredbom prodali su oko pola milijuna. Naravno, najveći ovogodišnji uspjeh postigao je UFC 257 iz siječnja. Druga borba Poiriera i McGregora navela je čak jedan milijun i 600 tisuća ljudi na kupnju prijenosa.

Iz navedenog je lako zaključiti kako je ovo po prodaji bila najslabija UFC-ova PPV priredba u 2021. godini. Za Miočića i Ngannoua možemo pretpostaviti da je brojka bila bliže pola milijuna, iako nam nije poznato zašto ista nije nigdje navedena.

Iduća UFC-ova PPV priredba testirat će koliko je pala popularnost Israela Adesanye nakon poraza od Jana Blachowicza, budući da UFC 263 predvodi njegova borba protiv Marvina Vettorija.

Linker
25. travanj 2024 06:09