UFC

Chandler ima ideju kako dobiti novog prvaka: 'Organizirajte turnir nas četvorice!'

Michael Chandler
 screenshot/YouTube
Michael Chandler ima ideju što UFC treba napraviti da bi dobili novog prvaka lake kategorije

Nakon što je prošli tjedan proveo na Fight Islandu, u ulozi rezerve za borbu Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, Michael Chandler vraća se u SAD kao jedan od kandidata za napad na uskoro upražnjenu titulu prvaka lake kategorije. No, uistinu tek jedan od, budući da neki ipak imaju trenutno bolje reference od njega te bi bili bolje prihvaćeni od strane fanova, nakon što UFC odredi tko će se sučeliti za nasljednika Khabiba Nurmagomedova.

Chandler smatra kako nema smisla gurati se u prvi plan, no ima ideju koja bi se fanovima možda i svidjela, a također bi ista od njega učinili kandidata, koji bi u tom slučaju bio dvije pobjede udaljen od titule.

"Uzbuđen sam što sam dio vrha UFC-ove lake kategorije u ovo vrijeme, kad nemamo prvaka. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Spomenuo sam ime Tonyja Fergusona i razgovarali smo o siječnju, no sada i Justin Gaethje govori kako se želi vratiti već za osam tjedana i boriti za titulu. Budimo iskreni, ja sam ovdje nov. Neću istupiti i reći kako zaslužujem borbu za titulu. No, svakako bih volio da moje ime bude uključeno u kandidate", rekao je Chandler u razgovoru za BT Sport, dodavši svoj prijedlog:

"Volio bih dobiti priliku nastupiti u turniru četvorice boraca za titulu. Conor, Poirier, Ferguson i ja. Postoje ta neka imena gdje svatko ima pokriće boriti se za titulu, pa hajdemo to organizirati."

Ako ne računamo dva ženska Ultimate Fightera, kad se putem njih pri uvođenju slamka i muha kategorije dobivalo novu prvakinju, UFC je posljednji turnir ovog tipa organizirao 2012. godine, kad se uvodila muška muha kategorije. Tada su u turniru za titulu iste sudjelovali Demetrious Johnson, Joseph Benavidez, Ian McCall i Yasuhiro Urushitani. Nakon toga su postojali neki slični prijedlozi, no Dana White je iste uvijek odbijao. Za pretpostaviti je kako odbija bilo kakvu sličnost s principom rada Bellatora, gdje su svojevremeno turniri bili način na koji su dobivali izazivači, a trenutno im je u svojoj završnoj fazi i treći Grand prix organiziran posljednjih godina, ovog puta u perolakoj kategoriji.

Osim četiri borca spomenuta od strane Chandlera te također Gaethjea, vrh lake kategorije tvore još Charlesa Oliveira, koji nakon Khabibovog umirovljenja posjeduje najveći pobjednički niz te Dan Hooker, koji je u posljednjoj borbi poražen od Poiriera. I njih dvojica vjeruju kako su na jednu ili maksimalno dvije pobjede od borbe za naslov prvaka.

Linker
23. travanj 2024 16:06